Ελλάδα

Εύκολο ρολό με μερέντα ή νουτέλα

rolo-merenda-parliaros_ba9478a8f36d9a66edbaaddbf8fe56cbΥλικά συνταγής

  • Για τη βάση
  • 4 αυγά χωριστά οι κρόκοι απ’ τ’ ασπράδια
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • Για τη γέμιση
  • 300 γρ. μερέντα ή νουτέλα
  • 100 γρ. πουράκια σοκολάτας, τριμμένα στο χέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα για αρκετή ώρα, έως ότου αποκτήσουμε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα (ακόμη καλύτερα με μια εύκαμπτη σπάτουλα από σιλικόνη). Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  2. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα. Θα έχει διαστάσεις περίπου 30×40 εκ. και θα βγει πολύ λεπτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ανακατεύουμε τα 300 γρ. μερέντας ή νουτέλας με τα τριμμένα πουράκια. Ξεκολλάμε τη βάση από τη λαδόκολλα και την τοποθετούμε με την ψημένη όψη της προς τα πάνω. Απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγουμε σε ρολό. Με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ρολού την επιπλέον πραλίνα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες. Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Μια πανεύκολη ιδέα του αγαπημένου «εθνικού» μας ζαχαροπλάστη Στέλιου Παρλιάρου μέσα από το site του www.steliosparliaros.gr όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ακόμη εξαιρετικές γλυκές συνταγές -άλλες απλές και άλλες πιο σύνθετες.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button