Ελλάδα

Ασπίς Πρόνοια: Έναρξη πληρωμών έπειτα από 7 χρόνια

4ey9j-aspis-pronoiaΤτΕ: 100 εκατ. ευρώ για 70.000 δικαιούχους

Προσωρινές διανομές ποσών προς τους δικαιούχους απαιτήσεων από ασφάλιση ζωής των υπό εκκαθάριση εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value AAE θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είναι η εποπτική αρχή των εν λόγω εταιρειών. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και με τους όρους και προϋποθέσεις που θα θέσει ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής. Ως ημερομηνία έναρξης της πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016.

Όπως διευκρινίζεται, το γεγονός κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς επτά χρόνια μετά την ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, για πρώτη φορά ανακοινώνεται ενέργεια έναρξης αποκατάστασης των δικαιούχων των υπό εκκαθάριση εταιρειών του ασφαλιστικού ομίλου, γεγονός που αναδεικνύει αφενός τις συνθήκες χρηστής διαχείρισης και βελτιστοποίησης προς όφελος των δικαιούχων, αφετέρου τις συνθήκες διαφάνειας και αποτελεσματικότητας που επέφερε η εποπτεία της ΤτΕ, τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο της πρώτης προσωρινής διανομής -κατά την κα Ελπινίκη Καράμπαλη, ασφαλιστικό εκκαθαριστή των εταιρειών- προβλέπεται ότι περί τα 70 χιλιάδες συμβόλαια πρόκειται να λάβουν 100 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι μέσω της παραπάνω διαδικασίας δεν ταυτίζεται με εκείνο με το οποίο έχουν ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων και για το οποίο διατηρούν απαίτηση, αλλά μέρος του. Σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, οι ασφαλισμένοι θα ικανοποιηθούν συμμέτρως από το ενεργητικό των υπό εκκαθάριση εταιρειών και επιπλέον θα λάβουν το 70% του υπολοίπου της απαίτησής τους από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η εκκαθάριση των παραπάνω εταιρειών θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία σε σχέση με την πρώτη προσωρινή διανομή, τον αριθμό των δικαιούχων και την αναλογία.

naftemporiki.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button