Ελλάδα

Ανοιχτή τάρτα με πράσα και μπέικον

tarta_aleuri_fb63e424ae6d3d8308959b509c18c43cΥλικά συνταγής

  • Για τη ζύμη
  • 100 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο κρύο νερό
  • 1 αυγό
  • Για τη γέμιση
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 300 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο κομματιασμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες λεπτές
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σ’ ένα μπολ του μίξερ το αλεύρι  και προσθέτετε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε  με το εξάρτημα για τη ζύμη. Ρίχνετε λίγο κρύο νερό και το αυγό και χτυπάτε πάλι. Φτιάχνετε με το μείγμα μια μπάλα και αφήνετε στο ψυγείο για 30’. Πλάθετε το μείγμα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγετε σε χοντρό φύλλο. Απλώνετε το φύλλο σε μια φόρμα με στεφάνι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της.
  2. Για τη γέμιση ζεματίζετε τα πράσα 2΄και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια 5’-6’ ανακατεύοντας διαρκώς. Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το μπεικον τα σοταρισμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε .
  3. Τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία και την καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί και φασόλια (για βάρος). Την ψήνετε χωρίς τη γέμιση για 15΄στους 200ο C. Αφαιρείτε το χαρτί και τα φασόλια και μόλις η ζύμη κρυώσει απλώνετε το μείγμα της γέμισης με το μπέικον  και τα λαχανικά.  Ψήνετε την τάρτα 45’-50’ στους 180° –200° C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button