Καστοριά

Η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς ζητά την απομάκρυνση των οικόσιτων πτηνών από τη λίμνη

765432

Με αφορμή δημοσίευμα του antennes.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του πάρκινγκ, η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος μας απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Αγαπητό antennes.gr,

Λαμβάνοντας υπόψη το δημοσίευμα σας με τίτλο “Ναρκοπέδιο στην Νότια Παραλία” εστιάζοντας το πρόβλημα στην ρυπογόνα κατάσταση που δημιουργείται σε αρκετά σημεία της παραλίας από οικόσιτα πτηνά (χήνες).

Η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος έχει εκφράσει την αντίθετη άποψη κατ΄επανάληψη σε τοπικά ΜΜΕ για τους “εμπλουτισμούς” των οικόσιτων πτηνών σε ένα άγριο οικοσύστημα χρησιμοποιώντας την δικαιολογία της τουριστικής attraction… Η λίμνη Καστοριάς παρόλο που είναι ένας αστικός υδροβιότοπος ανήκει στο δίκτυο natura και αυτό μας καθιστά περισσότερο υπευθύνους για την διατήρηση των χαρακτηριστικών της.
Ο “εμπλουτισμός” με οποιοδήποτε οικόσιτο ή Pet δημιουργεί αρνητικές συνθήκες προς την άγρια ζωή και αναταράζει τη δομή του οικοσυστήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα σας για το συγκεκριμένο οικόσιτο είδος και από τις παρατηρήσεις μας στους χώρους που έχει δημιουργήσει ενδιαιτήματα, συμπεριφέρεται σαν ανταγωνιστικό και χωροκατακτητικό απέναντι στα άγρια αυτόχθονα είδη που συνυπάρχουν. Τα άγρια πούλια θεωρούνται ως οι πλέον αξιόπιστοι βιολογικοί δείκτες (bio-indicators) και υποδηλώνουν την καλή υγεία ενός φυσικού περιβάλλοντος. Οι μειώσεις στους πληθυσμούς των άγριων ειδών αντικατοπτρίζουν την καταστροφή, υποβάθμιση ή/και την αλλαγή της κατάστασης του βιοτόπου τους.

Για άλλη μια φορά αναφερόμαστε σαν ΕΠΠ στην διαχείριση ίσως και στην απομάκρυνση σε άλλους χώρους του οικόσιτου πληθυσμού πουλιών στην παραλίμνια περιοχή της λίμνης Καστοριάς.

 

antennes.gr

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button