Κόσμος

Σε ποια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα τα σχολεία θα ανοίγουν τέσσερις μέρες την εβδομάδα λόγω κρίσης

654321

Περίπου 150 σχολεία έστειλαν επιστολή στους γονείς των μαθητών, ενημερώνοντάς τους ότι εξετάζουν μέτρα δραστικής μείωσης των εξόδων τους
Της Ανθής Κουτσουμπού

Τέσσερις μέρες αντί για πέντε ενδέχεται να ανοίγουν στο άμεσο μέλλον τα σχολεία στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση. Το πρόβλημα εστιάζεται στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές γύρω από το Λονδίνο.
Μάλιστα πριν λίγες μέρες περίπου 150 σχολεία του Δυτικού Σάσεξ έστειλαν στους γονείς των μαθητών επιστολή, γνωστοποιώντας τους ότι εξετάζουν μέτρα δραστικής μείωσης των εξόδων τους, συμπεριλαμβανομένων της “τροποποίησης των ωρών λειτουργίας”.

“Είναι τρομακτικό να αναρωτιέσαι: έχουμε αρκετά χρήματα για να ανοίξουμε πέντε μέρες την εβδομάδα; Δεν λέμε ότι καταλήγουμε εκεί, ακόμα. Λέμε τις πιθανές λύσεις που πρέπει να εξεταστούν”, δήλωσε ο πρόεδρος των διευθυντών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δυτικού Σάσεξ.

Άλλος επικεφαλής σχολείου στο Χόρσαμ επεσήμανε: “Οι άλλες επιλογές που έχουμε είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα, η μείωση του προγράμματος σπουδών και η μη αναπλήρωση του προσωπικού”.

Πηγή: Daily Mail

news247.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button