Καστοριά

Καστοριά: Εστία μόλυνσης – Θλιβερό θέαμα στην καρδιά του τουρισμού

sam_7126

Επισημαίνουμε το πρόβλημα πολλούς μήνες τώρα, χωρίς να υπάρχει κάποια ανταπόκριση ή έστω αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς, για άγνωστους λόγους

Θεωρούμε –  βάσει κοινής λογικής – απαράδεκτη την εικόνα που παρουσιάζει το σιντριβάνι στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας τους τελευταίους μήνες.

Ρεπορτάζ Χρυσούλα Κυρατζή

Θέαμα θλιβερό και αποκρουστικό για κάθε τουρίστα που έρχεται στην Καστοριά αλλά και για καθένα μας που εξαναγκάζεται να ανέχεται το θέαμα.

Δυστυχώς, πλέον, φτάσαμε στο σημείο να μη μας ενοχλεί τόσο η μη λειτουργία του σιντριβανιού, όσο η βρωμιά, η οποία τείνει να απειλεί τη δημόσια υγεία.

 

Ένα «κοντινό» πλάνο στο πράσινο σιντριβάνι….

sam_7128

Ψαράκια είναι το μόνο δείγμα ζωής…

sam_7129

sam_7126

Τα παιδάκια ψάχνουν…τα ψαράκια στο σιντριβάνι! Εύστοχα ακούσαμε τη μητέρα τους να λέει » Από τη βρωμιά δεν άντεξαν κι αυτά»…δυστυχώς «παλεύουν» από την άλλη μεριά!

sam_7127

Πρόταση: Να αδειάσει και να καθαριστεί…

Το σιντριβάνι της Βόρειας Παραλίας, δε λειτουργεί πολλά χρόνια τώρα, αλλά τουλάχιστον δεν βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση!

Λέτε να το ξαναδούμε έτσι κάποια στιγμή;

syntribani_febrouarios2016

 

aboutkastoria.gr

 

περισσότερα

One Comment

 1. Το σιντριβάνι και ο ” Αρλεκίνος ” της Vassilikis

  Έτσι όπως κατάντησε το σιντριβάνι,αν θέλει κανείς να αποφύγει,κοιτάζοντάς το, αυτό το αίσθημα της εγκατάλειψης ,της παρακμής και της μιζέριας,πρέπει να το κοιτάει από ….μακριά ,ώστε να μη διακρίνει την. ..ποιότητα των νερών του.

  Νομίζω,το ίδιο συμβαίνει και με τον ” Αρλεκίνο ” ,το πολύχρωμο άγαλμα που δημιούργησε η Vassiliki και ορθώνεται δίπλα στο σιντριβάνι : Αν θέλεις να αποφύγεις την ” προσβολή ” της όρασής σου,πρέπει να το δεις ,να το ατενίσεις από κάποια απόσταση.
  Όταν βρίσκεσαι δίπλα στο άγαλμα στα 2-3 μέτρα κοντά και το κοιτάς ,αισθάνεσαι μια δυσφορία, σαν κάτι να σου” κάθεται στο στομάχι ” ή όπως λέγαν οι παλαιοί Καστοριανοί δεν σου ” γεμίζει το μάτι ” αυτή η κατασκευή.
  Αν αρχίσεις και σκέπτεσαι,γιατί δεν σου ” γεμίζει το μάτι ” το άγαλμα,διαπιστώνεις , ότι ο όγκος του βάθρου πάνω στο οποίο είναι στημένος ο ” Αρλεκίνος ” , είναι 7-8 φορές μεγαλύτερος από τον όγκο του ” Αρλεκίνου ” ! προφανώς οι αναλογίες παραβιάστηκαν : είναι σαν να θέλεις να αναδείξεις ένα χελιδονάκι και το τοποθετείς πάνω σε έναν….ελέφαντα !

  Όμως. Όμως ! όσο απομακρύνεσαι από το άγαλμα ( η φωτογραφία του στο Sait είναι τραβηγμένη από απόσταση) και το κοιτάς ,διαπιστώνεις ότι η αρχική σου εντύπωση ήταν λανθασμένη. Από τα 30-40 μέτρα μακριά και μετά ,όλα έχουν αλλάξει ! αν μάλιστα έχεις και τον ήλιο από πίσω σου :είναι πρωί και βρίσκεσαι κάπου στα σκαλάκια της Νομαρχίας,τότε , ο ” Αρλεκίνος ” είναι έργο τέχνης και λειτουργεί σαν έργο τέχνης,δηλαδή δεν προσβάλλει πια την όρασή σου, αλλά την εξαγνίζει και σε λυτρώνει από την ” αγοραία αίσθηση της πραγματικότητας “, που λέει και ο Παπανούτσος στην ” Αισθητική ” του….

  Μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και με το σιντριβάνι ! Όμως αυτό δεν είναι έργο τέχνης, ή μάλλον για να διεγείρει αισθήματα περίπου παρόμοια με ένα έργο τέχνης ,πρέπει να λειτουργεί και να μη στέκει σαν βρώμικο κουφάρι,αδιάψευστος μάρτυρας της κατάντιας μας γενικώς και ίσως ,ίσως και της ανεπάρκειας των δημοτικών μας αρχόντων.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button