ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

O Σταύρος Θεοδοσόπουλος θα σε κάνει να αγαπήσεις τη λίμνη και να ξεκινήσεις “θαλάσσιο σκι” (αφιέρωμα)

7654321

Ο Καστοριανός προπονητής θαλάσσιου σκι μας μιλά για το άθλημα, τους μαθητές του και τα μελλοντικά του σχέδια

Ρεπορτάζ: Χρυσούλα Κυρατζή, Δημήτρης Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες/βίντεο: Δημήτρης Παπαδόπουλος

Όσοι κάτοικοι της πόλης αθλούνται ή πίνουν απλά τον καφέ τους στη νότια πλευρά της λίμνης, σίγουρα έχουν θαυμάσει τις φιγούρες των αθλητών θαλάσσιου σκι, με πρωταγωνιστή το Σταύρο Θεοδοσόπουλο. Είτε ως προπονητής και οδηγός του ταχύπλοου σκάφους, είτε ως αθλητής ο ίδιος, καταφέρνει να συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του κόσμου για το ξεχωριστό άθλημα που λαμβάνει χώρα στην πόλη της Καστοριάς.

steve-1-16

Συναντήσαμε το Σταύρο μία ημέρα του καλοκαιριού στο χώρο που πραγματοποιεί τις προπονήσεις του, λίγο έξω από την πόλη και συγκεκριμένα στην πλαζ της Καστοριάς. Σε μια πλωτή κατασκευή στη λίμνη Ορεστιάδα, έχει “στηθεί” το προπονητικό κέντρο απ’ όπου «ξεπηδούν» συνεχώς νέα ταλέντα φέρνοντας μετάλλια και αθλητικές διακρίσεις. Ο Σταύρος μας καλωσορίζει ενώ παράλληλα ετοιμάζει τον εξοπλισμό και το σκάφος του για την πρωινή προπόνηση. Το νερό από την καλοκαιρινή μπόρα της προηγούμενης ημέρας έχει δυσχεράνει την κατάσταση κάτι που δε φάνηκε όμως να τον προβληματίζει. “Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για έντονα καιρικά φαινόμενα στο στίβο”, μας λέει χαμογελώντας.

steve-1-15

Τα πρώτα χρόνια ενασχόλησης.

“Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία γιατί το άθλημα μου κίνησε το ενδιαφέρον. Συνδύαζε το υδάτινο στοιχείο και την ταχύτητα, ήταν κάτι διαφερετικό από τα υπόλοιπα αθλήματα”, εξομολογείται, κάνοντας μια αναδρομή στα πρώτα βήματα της ενασχόλησής του με το θαλάσσιο σκι. Αργότερα εξελίσσεται στο αγαπημένο του άθλημα, αναφέροντας πως με προσήλωση και αφοσίωση στους στόχους του, ήρθαν οι επιτυχίες, τα ρεκόρ και τα μετάλλια.

steve-1-2

steve-1-4

steve-1-10

 

Δείτε όλο το μεγάλο αφιέρωμα στο aboutkastoria.gr

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button