ΓούναΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚόσμος

Έρχονται έξι Ρώσοι δημοσιογράφοι στην Καστοριά

kastoriakastoria

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στην Δ. Μακεδονία αναμένεται να βρεθούν, μετά τις 10-15 Οκτωβρίου, 6 Ρώσοι δημοσιογράφοι. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2016 και του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), τον ΕΟΤ και το ΕΒΕ Καστοριάς πρόκειται να υλοποιήσουν μία πολλά υποσχόμενη δράση για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας στη ρωσική τουριστική αγορά, σε διασύνδεση με συγκεκριμένα προϊόντα που εξάγονται με μεγάλη επιτυχία στη Ρωσία, όπως η γούνα και τα ροδάκινα Βελβεντού.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι θα μείνουν στην Καστοριά, ενώ μέσα από συγκεκριμένες εκδρομές θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τόσο το δυτικομακεδονικό τοπίο και σημαντικά θρησκευτικά του μνημεία όσο και τοπικά προϊόντα (γούνα, ροδάκινα, κρασί, κ.λπ.), ιδιαίτερα τα πρώτα σε εξαγωγές στη Ρωσία της γούνας και των ροδάκινων.

Μέσα από τέτοιες δράσεις η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας  επιδιώκει την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της και τον επανακαθορισμό της θέσης της στην τουριστική βιομηχανία, συνδέοντας αρμονικά μνημεία και αξιοθέατα με το βασικό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας στη Ρωσίας, τη γούνα, και με τη οινογαστρονομία της.

kozan.gr

 

 

 

περισσότερα
Back to top button