Κόσμος

Στήβεν Χώκινγκ: Η ανθρωπότητα θα εξαφανιστεί, εκτός αν κατακτήσει το διάστημα

imagehandlerΠυρηνικός πόλεμος, κάποιος ανυπέρβλητος ιός, φυσικά αίτια… Ο μεγαλύτερος επιστήμονας στον κόσμο εκπέμπει σήμα κινδύνου για το ανθρώπινο είδος

Σήμα κινδύνου για το μέλλον της ανθρωπότητας, η οποία αναλώνεται σε εσωτερικές διαμάχες, αντί να συνεργάζονται όλοι οι λαοί για την επιβίωσή της, εξέπεμψε ο μεγαλύτερος επιστήμονας της εποχής μας, Στήβεν Χώκινγκ.

Ο 74χρονος καθηγητής δήλωσε ότι το ανθρώπινο είδος είναι καταδικασμένο να εξαφανιστεί, εκτός και αν κατακτήσει το διάστημα. Ο Στήβεν Χώκινγκ θεωρεί επιβεβλημένη την επιχείρηση μετοίκησης του ανθρώπου στο διάστημα, καθώς τα επόμενα χρόνια είναι βέβαιο πως θα επέλθει η καταστροφή, είτε από πυρηνικό πόλεμο, είτε από κάποιον ανυπέρβλητο ιό, είτε από άλλους κινδύνους που θα προκύψουν.

Ο διάσημος φυσικός έθεσε τους ηγέτες του κόσμου προς των ευθυνών τους, καθώς η στιγμή αυτή πλησιάζει, είτε λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, είτε για φυσικούς λόγους. «Το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί από τη Γη. Πρέπει να αποδράσουμε στο διάστημα για να επιβιώσουμε», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας με την ευθεντία του μεγαλύτερου εν ζωή επιστήμονα του κόσμου μας.

Ο Χώκινγκ εξωτερίκευσε τις σκέψεις του στο νέο βιβλίο που εξέδωσε δημοσιογράφος Julian Guthrie, λέγοντας πως «πιστεύω ότι η ανθρωπότητα δεν έχει μέλλον, αν δεν διαφύγει στο διάστημα» και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να εμπνεύσουμε τις νέες γενιές και να τους θέσουμε τους προβληματισμούς “τι θα βρούμε όταν ταξιδέψουμε στο διάστημα;”, “υπάρχει εξωγήινη ζωή ή είμαστε μόνοι μας;”, “πώς φαίνεται το ηλιοβασίλεμα στον Άρη;”.

Το 2010, ο Στήβεν Χώκινγκ είχε κρούσει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της ανθρωπότητας, λέγοντας ότι «θα καταστραφούμε από τη δική μας αναλγησία και την ηλιθιότητα».

«Από τότε, δεν γίναμε λιγότερο ηλίθιοι. Η κατάσταση είναι χειρότερη από τότε. Η ανθρωπότητα μεγάλωσε κατά μισό δισ. σε λίγα χρόνια. Το τέλος έχει αρχίσει να φαίνεται…», δήλωσε ο 74χρονος επιστήμονας, ο οποίος επιχειρεί με τις απόψεις που εκφράζει, να στρέψει σε άλλα μονοπάτια τον προορισμό του ανθρώπινου είδους, το οποίο θα κληθεί να επιβιώσει στο απώτερο ή κοντινό μέλλον. Θα είμαστε προετοιμασμένοι; Ή θα έχουμε αναλωθεί σε εσωτερικές έριδες και καταστροφικούς πολέμους; Σύμφωνα με τον πιο φωτισμένο νου στον πλανήτη, αν δεν στραφούμε στο διάστημα, σύντομα θα είναι αργά για το ανθρώπινο είδος…

protothema.gr

περισσότερα
Back to top button