ΕλλάδαΚαστοριά

Καστοριά:΅Η συγγραφέας που μας έμαθε να λέμε «Εμένα με νοιάζει»

images

Έφυγε από κοντά μας, «Συντροφιά με τον άνεμο» για να πάει «Αγκαλιά με τα παραμύθια», την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, σε ηλικία 86 ετών η αναγνωρισμένη και αγαπημένη για «παιδιά» κάθε ηλικίας συγγραφέας Γαλάτεια Γρηγοριάδου –Σουρέλη.

Η πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη συγγραφέας αφήνει πίσω της ένα πλούσιο λογοτεχνικό έργο με πάνω από 70 έργα. Σε αυτό συγκαταλέγονται διαφορετικά είδη λόγου όπως παραμύθια, διηγήματα, μυθιστορηματικές βιογραφίες, μυθιστορήματα, θέατρο, στα οποία βασικοί άξονες είναι η ελληνική ιστορία και τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Αντλώντας δύναμη από τα παιδιά, την παράδοση και τη φύση πλάθει απίθανες ιστορίες που ξεχωρίζουν για την αμεσότητα, το ταλέντο, το δυναμισμό, τη φαντασία. Καταφέρνει να γεφυρώνει την παλιά με τη νέα εποχή χτίζοντας τις λέξεις της με αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη στις ανθρώπινες και χριστιανικές αξίες.1

Όπως λέει η ίδια έγραψε για παιδιά επειδή «εμένα με νοιάζει να αγωνιστείς να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, εμένα με νοιάζει να ξέρεις πως τέλος δεν έχει η αγάπη, να μη χάνεις την ελπίδα και να μην ξεχνάς πως ναι, υπάρχουν Λύκοι, Δράκοι, Μάγισσες, μα αν κοπιάσεις, θα βρεις το αθάνατο νερό».

Αποσπάσματα από τα βιβλία της συμπεριλαμβάνονται στα βιβλία της Γλώσσας του Δημοτικού Σχολείου.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Καστοριάς είχε τη χαρά και την τύχη να γνωρίσει και να συνομιλήσει με τη συγγραφέα, στα σχολεία μας, πριν από αρκετά χρόνια.

 

Αλίκη Καζταρίδου

 

 

 

περισσότερα
Back to top button