Καστοριά

Οι αριθμοί είναι ΟΝΤΩΣ η … ΑΛΗΘΕΙΑ

mega-me-tin-adeia-sas-synechizoume-medet

Παρακολουθώντας τη διαφήμιση του MEGA  “μαύρο στο MEGA;” η οποία υποδηλώνει πόσα πολλά χρήματα “έβγαλε” το ελληνικό δημόσιο από την λειτουργία του σταθμού, χωρίς άδεια, τόσα χρόνια, έκανα την εξής σκέψη.

 • “27 χρόνια λειτουργίας το MEGA –  1,3 δις εισφορές στο δημόσιο”.
 • 48,1 εκ. δηλαδή ανά έτος.
 • Δηλαδή, απεδόθη στο κράτος το ισοδύναμο των  48.100 δευτερόλεπτα prime time τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου (στοίχιζε, στις “ένδοξες” ημέρες, πάνω από 1.000€/δευτ. η τηλεοπτική διαφήμιση)
 • Δηλαδή με περίπου 13 ώρες-ημέρες prime time τηλεοπτικού χρόνου “καθάριζε” με τις εισφορές με το  κράτος για ένα ΕΤΟΣ .

Δηλαδή: To MEGA ξεχρέωνε τις ετήσιες υποχρεώσεις προς το δημόσιο σε 13 ημέρες !

L.M

 

https://youtu.be/2Sblts-z9Kw

 

 

περισσότερα

One Comment

 1. Καραμανλής,Ζαχόπουλος και Παπανδρέου

  Την υπόθεση Ζαχόπουλου την θυμάστε; το ” Ροζ DVD ” το θυμάστε;
  Ο άνθρωπος ( Ζαχόπουλος,στενός συνεργάτης του Καραμανλή στην κυβέρνησή του) πλήρωσε με τη ζωή του το σφάλμα του· το ότι γλύτωσε από την απόπειρα αυτοκτονίας του ( πήδηξε από τον τέταρτο όροφο ),ήταν καθαρά θέμα τύχης και όχι της θέλησής του.

  Θυμάστε καθόλου τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων εκείνης της εποχής; όχι μια ,όχι δύο ,αλλά κάθε μέρα , επί τρεις σχεδόν μήνες το ” ροζ DVD ” ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις του MEGA. Έπρεπε – δια του στενού του συνεργάτη – να πληγεί ο Καραμανλής,έπρεπε να ” πέσει ” ο Καραμανλής!

  ” Η αυτοκτονία είναι η απόδειξη της ασύγκριτης αξιοπρέπειας του ανθρώπου ” ,γράφει σε ένα έξοχο δοκίμιό του ο Καρλ Γιάσπερς. Ε, λοιπόν ,όχι απλώς τη ζωή του ανθρώπου,αλλά αυτήν την ” ασύγκριτη αξιοπρέπεια της ζωής του ανθρώπου ” , επί τρεις μήνες αυτό το κανάλι δεν σεβάστηκε και την διέσερνε και την κουρέλιαζε κάθε μέρα.

  Ακόμη ,με αίσθηση ναυτίας , θυμάμαι τα ” στρόγγυλα ” γλυκά λογάκια της παρουσιάστριας Τρέμης : ” το ροζ DVD ” , ” το ροζ DVD ” …. Είπαμε : Έπρεπε να ” πέσει ” ο Καραμανλής !
  Δεν καταλαβαίνω , γιατί άραγε αυτό το κανάλι,έπρεπε ακόμη να εκπέμπει ενημέρωση. Ενημέρωση ;

  Δεν θυμάμαι ακριβώς ημερομηνίες,θυμάμαι όμως πολύ καλά,το γράφαν οι τότε εφημερίδες : Ο Ψυχάρης συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του ζήτησε δάνειο για το MEGA. Ο Παπανδρέου αρνήθηκε και ο Ψυχάρης έφυγε απειλώντας : ” Θα σε ρίξω ” ….. Μετά λίγο καιρό ο Παπανδρέου ” έπεσε ” με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο.

  Δεν καταλαβαίνω,γιατί άραγε αυτό το κανάλι ,έπρεπε ακόμη να εκπέμπει ενημέρωση. Ενημέρωση ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button