Ελλάδα

Μπεν Νίνταμ: Το ανοιχτόχρωμο ύφασμα που μπορεί να βάλει τέλος στο θρίλερ 25 ετών

benneedham_ereunes9_513_355– Τρίτη μέρα ερευνών στην Κω για τον μικρό Μπεν
– Κομμάτι ανοιχτόχρωμου υφάσματος που βρέθηκε εξετάζεται από ειδικούς που εργάστηκαν στην 11η Σεπτεμβρίου, στις επιθέσεις στο Λονδίνο και στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν
– Έχουν βρεθεί κι άλλα κομμάτια υφάσματος, το μεγαλύτερο έχει μέγεθος σχεδόν 15Χ15 εκατοστά
– “Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για το αν ανήκει στα ρούχα που φορούσε ο Μπεν όταν εξαφανίστηκε” είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς
– Ο μικρός Μπεν φορούσε λευκό πουκάμισο με γαλαζοπράσινες λεπτομέρειες και καφέ σανδάλια

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι έρευνες στην Κω για τον εντοπισμό των οστών του μικρού Μπεν Νίνταμ, του αγοριού που σε ηλικία 21 μηνών εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Το ανοιχτόχρωμο ύφασμα που έχει βρεθεί παραπέμπει στα ρούχα που φορούσε ο Μπεν όταν χάθηκε τον Ιούλιο του 1991.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας των ερευνών, την Τρίτη (27.09.2016) βρέθηκε στο χωράφι όπου γίνονται οι εκσκαφές, πολλά οστά που ανήκουν σε ζώα και ένα κομμάτι ανοιχτόχρωμου υφάσματος, το οποίο θα εξετάσουν ειδικοί που εργάστηκαν στην 11η Σεπτεμβρίου, στις επιθέσεις στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005 και στην εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, όπως γράφει η Mirror. Οι ειδικοί έχουν ήδη από χθες Τρίτη φτάσει στην Κω για να βοηθήσουν στις έρευνες και να βάλουν τέλος στο θρίλερ που ταλανίζει την οικογένεια Νίνταμ εδώ και 25 χρόνια.

Ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς, γράφει η Mirror, δήλωσε πως «έχουμε βρει σημαντικά στοιχεία, κομμάτια υφάσματος». Την ημέρα που χάθηκε, ο μικρός Μπεν φορούσε ανοιχτόχρωμο πουκάμισο με γαλαζοπράσινες λεπτομέρειες. Το κομμάτι υφάσματος που βρέθηκε στο χωράφι έχει ήδη σταλεί για ανάλυση.

Οι έρευνες, πέρα από τον εντοπισμό ανθρώπινων οστών, επικεντρώνονται και στο να εντοπιστεί κάποιο από τα κουμπιά του πουκαμίσου που φορούσε το παιδί, ώστε να εξεταστεί για αποτυπώματα αλλά και στα κουμπώματα από τα καφέ του σανδάλια.

«Φωτογραφίες των ευρημάτων στάλθηκαν στη Βρετανία για να εξεταστούν. Είναι κομμάτια υφάσματος» είπε, σύμφωνα με τη Mirror, ο Κάζινς, σημειώνοντας πως οι ερευνητές θέλουν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για κομμάτι από τα ρούχα που φορούσε ο Μπεν. Σύμφωνα με τη Mirror, έχουν βρεθεί κι άλλα κομμάτια υφάσματος, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι σχεδόν 15Χ15 εκατοστά. Το ενδεχόμενο όμως να βρουν ίχνη DNA στα κομμάτια αυτά είναι σχεδόν απίθανο σύμφωνα με τον Βρετανό ντετέκτιβ.

Στο μεταξύ, τα εκατοντάδες οστά που βρέθηκαν στο χωράφι ανήκουν σε ζώα. Αναμένεται πως θα βρεθούν πολλά ακόμα. Ο Κάζινς δήλωσε ότι το βάθος που πρέπει τα συνεργεία να σκάψουν είναι μικρότερο απ’ ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί. «Πρέπει να σκάψουμε σε βάθος 30-40 εκατοστών και αυτό θα κάνει ταχύτερη τη διαδικασία», είπε. Τόνισε πάντως πως χρειάζεται χρόνος, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του μάρτυρα που μετά από 25 χρόνια εμφανίστηκε και υποστήριξε ότι τον Μπεν σκότωσε κατά λάθος ο Κωνσταντίνος Μπάρκας που τη μοιραία μέρα έκανε εργασίες στο χωράφι όπου γίνονται οι έρευνες.

Το μόνο που θέλει, είπε ο Βρετανός ντετέκτιβ, είναι να μάθει η μητέρα του Μπεν την αλήθεια για το τι συνέβη στο παιδί της.

newsit.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button