ΕκδηλώσειςΕλλάδαΚαστοριά

Μια Καστοριανή εταιρεία στη “Βραδιά του Ερευνητή” στην Ξάνθη

56432143

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού» η φετινή βραδιά περιλαμβάνει και την Ξάνθη.

Το κοινό (μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, λάτρεις της επιστήμης και της τεχνολογίας) θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους, αλλά και τη σημαντική τους προσφορά, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.

Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” / Τμήμα Επιστημών του Πολιτισμού στην Ξάνθη στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων στην Ξάνθη διοργανώνει μια ιδιαίτερη ολοήμερη ανοικτή εκδήλωση προς την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειας, προσφέροντας μια άκρως διεπιστημονική επίδειξη και συζήτηση, με επίκεντρο την Τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, και δίνοντας το έναυσμα για μια περαιτέρω αλληλεπίδραση προς μια κοινωνία της γνώσης και της καινοτομίας. Η 30η Σεπτεμβρίου θα είναι μια ημέρα γεμάτη έρευνα και επιστήμη, τέχνη, καινοτομία, αλληλεπίδραση και επικοινωνία.

byte1 kastoria

Η καστοριανή εταιρεία ΒΥΤΕ1 θα συμμετάσχει στην έκθεση των υπολογιστικών συστημάτων και θα είναι χορηγός με δώρα που θα κληρωθούν στους επισκέπτες

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το πρωί για μαθητές, με εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις 10:00 το πρωί μέχρι 14:00 το μεσημέρι, το οποίο συνεχίζει και το απόγευμα. Στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές παίρνουν μια γεύση από την ολοκληρωμένη διεπιστημονική έρευνα στον τομέα του πολιτισμού. Το πρόγραμμα ξεκινά από την ανασκαφή, προχωρά στη μέτρηση και ανάλυση φυσικο-χημικών ιδιοτήτων και χρονολόγηση, παρουσιάζει την ψηφιακή καταγραφή και τεκμηρίωση, επιδεικνύει την τριδιάστατη ψηφιοποίηση και καταλήγει στις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και την τριδιάστατη εκτύπωση.

Στις παράλληλες δραστηριότητες εντάσσονται ομιλίες, συζήτηση, ξεναγήσεις, εκθέσεις τέχνης (φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική) και τεχνολογίας (ρομποτική, drones, 3Δ εκτυπωτές, εικονική πραγματικότητα) και πολλή-πολλή μουσική, σε όλη την έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» στην Ξάνθη εντάσσεται στο σύνολο των αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με κορυφαία αυτή στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», όπου το ΕΚ «Αθηνά» θα έχει κεντρική παρουσία.

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button