Ελλάδα

Κως: Η ώρα της αλήθειας για τον Μπεν μετά από 25 χρόνια;

ben«Δικαιούμασταν να μάθουμε την αλήθεια πριν από 25 χρόνια»λέει η μητέρα του Μπεν Νίνταμ καθώς ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα στην Κω οι έρευνες σε δύο σημεία.

«Δικαιούμασταν να μάθουμε την αλήθεια πριν από 25 χρόνια»λέει η μητέρα του Μπεν Νίνταμ καθώς ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα στην Κω οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό του Μπεν με εκσκαφές στο μικρό αγρόκτημα, όπου το παιδί εξαφανίστηκε  πριν από 25 χρόνια.

Οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ ψάχνουν για οστά, καθώς σύμφωνα με μαρτυρία, ο Μπεν έπεσε θύμα τραγικού δυστυχήματος κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών και η σορός του θάφτηκε πρόχειρα κοντά στο σπίτι όπου διέμενε.

 Οπως αναφέρει η «Mirror», η εκσκαφή θα γίνει σε δύο διαφορετικά σημεία, στα οποία οι Βρετανοί αστυνομικοί θεωρούν πιθανότερο να έχει θαφτεί το παιδί.

Η εκσκαφή στο πρώτο σημείο αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ημέρες. Αν  δεν έχει αποτέλεσμα η επιχείρηση θα συνεχιστεί στο δεύτερο «ύποπτο» σημείο. Περιμετρικά του χώρου των εκσκαφών θα τοποθετηθεί ταινία που θα απαγορεύει την προσέγγιση σε οποιονδήποτε, ενώ η όλη διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα «προσεκτική και αργή».

Αν βρεθούν ενδιαφέροντα ευρήματα, θα σταλούν σε εργαστήριο για ανάλυση. Πάντως, οι Βρετανοί αστυνομικοί τονίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν οστά ζώων στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη.

Με το ενδεχόμενο του να είναι νεκρό το παιδί οι βρετανοί αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εξακριβώσουν την πληροφορία ότι ο μικρός Μπεν ο οποίος τότε ήταν 21 μηνών μπορεί να έπεσε θύμα δυστυχήματος και συγκεκριμένα μπορεί να συνεθλίβη από εκσκαφέα. Ο χειριστής του Κωνσταντίνος Μπάρκας δήλωσε ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού είχε σκάψει ένα βαθύ χαντάκι, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το σημείο στο οποίο χάθηκαν τα ίχνη του.

«Δεν ψάχνουν πλέον για έναν ζωντανό» δήλωσε στη Daily Mirror η Κέρι Νίνταμ, η οποία ζει σε ένα μόνιμο εφιάλτη για ένα τέταρτο του αιώνα.   Η αστυνομία θα εξετάσει το ενδεχόμενο αφενός ο Μπάρκας να γνώριζε ότι σκότωσε το παιδί και αφετέρου να υπήρξε μια «ένοχη» σιωπή κρατώντας τον θάνατο επτασφράγιστο μυστικό.

thetoc.gr

περισσότερα
Back to top button