Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Κλειστά την Τρίτη 27/9 όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Ορεστικού, όχι όμως λόγω πανηγυριού (φωτογραφίες)

Ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, με την ευκαιρία της αυριανής μη  λειτουργίας των σχολείων του Δήμου, λόγω της ετήσιας εμποροπανήγυρης (είθεσται την τελευταία μέρα της εμποροπανήγυρης εδώ και δεκαετίες να μην γίνονται μαθήματα), αποφάσισε να πραγματοποιηθεί απεντόμωση όλων των διδακτηρίων του Δήμου.
Την απολύμανση ανέλαβε ειδικευμένο προσωπικό χρησιμοποιώντας  ειδικά ψεκαστικά μέσα.
Η απεντόμωση-απολύμανση έχει στόχο την εξουδετέρωση βαδιστικών και ιπταμένων εντόμων όπως κατσαρίδες, ψύλλοι, κοριοί, κουνούπια, μύγες, τσιμπούρια.
Η απολύμανση είναι αναγκαία καθώς οι παραπάνω “εχθροί” αποτελούν φορείς ασθενειών που μπορεί να αποβούν επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία. Η απολύμανση κρίνεται σωστό να γίνεται κάθε χρόνο (συνήθως δύο με τρεις φορές, ανάλογα το πρόβλημα).
Για την εξόντωση των εχθρών χρησιμοποιούνται ειδικά παρασκευάσματα,εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των οποίων τα κύρια χαρακτηριστικά είναι
α) μεγάλη τοξικότητα για τα έντομα
β) πολύ χαμηλή τοξικότητα για τον άνθρωπο και τα οικόσιτα ζώα (ασφαλή)
ε) μεγάλη διάρκεια δράσης
Οι παραπάνω εργασίες πραγματοποιήθηκαν τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ευάγγελου Βασιλειάδη.

 

leconomidis.blogspot.gr

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα (Δευτέρα 26/9) το απόγευμα, ο Δήμος Άργους Ορεστικού προχώρησε σε απεντόμωση-απολύμανση όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την εταιρεία του κ. Σιώμου Ευάγγελου.

Ως εκ τούτου όλα τα σχολεία του Δήμου αύριο Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 θα παραμείνουν κλειστά.

 

 

 

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button