Ελλάδα

Ξανά στο στόχαστρο της εφορίας ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

xatzigiannis-mixalis-8-708Παρά την απόφαση που τον δικαίωσε, οι φορολογικές αρχές φέρονται αποφασισμένες να προχωρήσουν σε επανέλεγχο

Στο στόχαστρο επανελέγχου από τις φορολογικές αρχές μπαίνουν όσοι  έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό- ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, που έτσι μπαίνει ξανά στο στόχαστρο των ελεγκτών, πα΄ρά τη δικαίωσή του από το Διοικητικό Εφετείο για το πρόστιμο των 3,7 εκατ. ευρώ που του είχε επιβληθεί για εμβάσματα ύψους 5,28 εκατ. ευρώ που είχε στείλει στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘ΕΘΝΟΣ”, “η υπόθεση δεν έκλεισε με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που τον δικαίωσε” όπως σημειώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Το ίδιο στέλεχος  προσθέτει ότι η απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει τον δρόμο για να επανελεγχθεί ο τραγουδιστής, όχι μόνο τα έτη 2010 – 2011 που έστειλε τα χρήματα στην Κύπρο αλλά και για την περίοδο 2000-2012.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη εντοπίστηκε στη λίστα με τα 1.270.047 ΑΦΜ και οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν στα χέρια τους το CD με τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του και τα εισοδήματά του. Ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνουν με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που “σκανάρει” καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία και το οποίο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδιστής θα ελεγχθεί φορολογικά σε κάθε έτος από το 2000 έως το 2012 για όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησε μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών και για τα εισοδήματα που δήλωσε στην εφορία τη συγκεκριμένη περίοδο. Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου θα κληθεί να δικαιολογήσει όσα ποσά βρεθούν να έχουν πιστωθεί πρωτογενώς στους τραπεζικούς του λογαριασμούς από την 1η Ιανουαρίου 2000 έως και τον Ιούνιο του 2012.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά με βάση τα εισοδήματα που εμφάνισε στις φορολογικές δηλώσεις των οικονομικών ετών 2001-2013 καθώς και επικαλούμενος τυχόν άλλα νομίμως κτηθέντα την περίοδο 2000-2012 εισοδήματα τα οποία δεν ήταν υποχρεωμένος από το νόμο να συμπεριλάβει στις φορολογικές δηλώσεις, θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον φόρους εισοδήματος και προσαυξήσεις για την αδικαιολόγητη προαύξηση της περιουσίας του.

“Όταν θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος δεν αποκλείεται ο τραγουδιστής να κληθεί να πληρώσει μεγαλύτερα ποσά φόρων και προσαυξήσεων από αυτά που του καταλογίστηκαν μετά τον έλεγχο των εμβασμάτων που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011 σημειώνει χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Εάν ο τραγουδιστής καταφέρει να καλύψει τα ποσά αυτά, αποδεικνύοντας ότι προέρχονται από εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί νόμιμα και έχουν φορολογηθεί ή απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο, τότε δεν θα πληρώσει κανέναν επιπλέον φόρο και η περιπέτειά του με την εφορία θα τελειώσει οριστικά.

protothema.gr

περισσότερα
Back to top button