Αθλητικά

Δύο Έλληνες στο Top-10 παικτών που… χαραμίστηκαν σε «φτωχούς» συλλόγους!

113443Αγγλική ιστοσελίδα παρουσιάζει μια λίστα με 10 ποδοσφαιριστές που αδικήθηκαν, βάσει του ταλέντου τους.

Μάλιστα μέσα στη λίστα ο Πελέ, ενώ υπάρχουν και δύο ελληνικές παρουσίες, αυτή του Χαριστέα στην ένατη θέση, αλλά και του Χατζηπαναγή στην κορυφή.

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «footballstopten.com» αναφέρει για τον Χαριστέα: «Σκόραρε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ήταν ακόμα και υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα, αλλά ο Άγγελος Χαριστέας δεν έπαιξε ποτέ για έναν πραγματικά μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Ο στράικερ ήταν ο ήρωας της Ελλάδας το 2004, όταν και πέτυχε τρία γκολ, για να βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει τον πιο απρόβλεπτο τίτλο.

Παρ’ όλα αυτά, η καριέρα του σε συλλόγους δεν έφτασε στο ίδιο επίπεδο δόξας. Εκείνη την εποχή έπαιζε στη Βέρντερ Βρέμης, μετά τη μετακίνησή του από το ελληνικό πρωτάθλημα και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος από την υπόλοιπη καριέρα του σε Bundesliga και Eredivisie».

Για τον Χατζηπαναγή η ιστοσελίδα τονίζει: «Ο Βασίλης Χατζηπαναγής ήταν το θύμα του πολιτικού κλίματος την εποχή που έκανε την καριέρα του. Γεννημένος από Έλληνες γονείς στο Ουζμπεκιστάν, ο Χατζηπαναγής αποκτήθηκε από ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά για πολιτικούς λόγους μπορούσε να παίξει μόνο για τη Σοβιετική Ένωση. Ο Χατζηπαναγής είναι γνωστός ως Έλληνας Μαραντόνα για την εκπληκτική του ικανότητα πάνω στο χορτάρι με την μπάλα στα πόδια.

Πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή το 1975, αλλά λόγω του συμβολαίου του δεν μπορούσε να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα, παρά την επιθυμία του. Ο Έλληνας μέσος προσέλκυσε το ενδιαφέρον μερικών εκ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Άρσεναλ, της Λάτσιο και της Στουτγκάρδης, αλλά έμεινε στον Ηρακλή μέχρι την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 1990».

Αναλυτικά:

10. Μπόμπι Μουρ

9. Άγγελος Χαριστέας

8. Άλαν Σίρερ

7. Αντόνιο Ντι Νατάλε

6. Πελέ

5. Πολ Γκασκόιν

4. Γιόσεφ Μπίτσαν

3. Στάνλεϊ Μάθιους

2. Ματ Λε Τισιέ

1. Βασίλης Χατζηπαναγής

filathlos.gr

περισσότερα
Back to top button