Ελλάδα

Γεμιστές ντομάτες με κουσκούς, φέτα και μυρωδικά

ntomata gemisti_teaser_08fc651af881f9ed8716ecde22e383dcΥλικά

  • ντομάτες: 8 μέτριες
  • κουσκούς: 2 φλιτζάνια στιγμιαίο (προβρασμένο)
  • φέτα τριμμένη: 1 φλιτζάνι
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
  • βασιλικός ξερός: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • κάππαρη: 1 κουταλιά της σούπας
  • μαύρες ελιές: 10, χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Βράζετε δύο φλιτζάνια νερό με λίγο αλάτι, κλείνετε το μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια ρίχνετε το κουσκούς. Το σκεπάζετε με μία πετσέτα και το αφήνετε για 10΄να φουσκώσει. Ανακατεύετε το κουσκούς με πιρούνι για να γίνει σπυρωτό.
  2. Κόβετε μια λεπτή φέτα από το επάνω μέρος από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζετε τη σάρκα τους. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις αφήνετε ανάποδα για να στραγγίσουν.
  3. Ψιλοκόβετε την κάππαρη και τις ελιές και τα ανακατεύετε με το κουσκούς, τη φέτα, τον βασιλικό, το μαϊντανό και τα από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε.
  4. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα του κουσκούς, τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λάδι, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 7΄-8΄στο γκριλ ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C. Σερβίρετε αμέσως.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button