Κόσμος

Η Microsoft δεσμεύεται ότι σε 10 χρόνια θα θεραπεύσει τον καρκίνο

6543543

H Microsoft μέσα στην επόμενη δεκαετία, αξιοποιώντας όχι μόνο την ιατρική επιστήμη αλλά, κυρίως, την επιστήμη των υπολογιστών, έχει δεσμευτεί να θεραπεύσει τον καρκίνο.

Η ασθένεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ιός που έχει προσβάλει έναν υπολογιστή. Τότε το μόνο που έχουν να κάνουν οι επιστήμονες είναι να σπάσουν τον κώδικα και να επαναπρογραμματίσουν τα άρρωστα κύτταρα.

H Microsoft έχει δημιουργήσει έναν «μικρό στρατό» με τους καλύτερους βιολόγους, προγραμματιστές και μηχανικούς του κόσμου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα καρκινικά κύτταρα ως ιούς, τα αποκρυπτογραφούν σχεδιάζοντας χάρτες και ήδη εξετάζουν τα αποτελέσματά τους στο πρώτο «υγρό» εργαστήριο που άνοιξε η Microsoft στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας το περασμένο καλοκαίρι.

«Είναι απολύτως φυσιολογικό το ότι η Microsoft στρέφεται στον καρκίνο γιατί έχουμε τεράστια τεχνογνωσία στην επιστήμη των υπολογιστών και αυτό που συμβαίνει στον καρκίνο είναι ένα υπολογιστικό πρόβλημα», δήλωσε στην Telegraph ο Κρις Μπίσομπ, διευθυντής εργαστηρίου του τμήματος Ερευνών της Microsoft.

Το λογισμικό της Microsoft, «Bio Model Analyser», μιμείται την υγιή συμπεριφορά ενός κυττάρου, τη συγκρίνει με αυτήν ενός άρρωστου κυττάρου, με σκοπό να εντοπίσει το πρόβλημα και να βρει τη λύση.

Ήδη αυτό το λογισμικό βοηθάει επιστήμονες στην αναζήτηση γρήγορων θεραπειών κατά της λευχαιμίας.

rizopoulospost.com

 

 

περισσότερα
Back to top button