Κόσμος

Β.Καρολίνα: Άγρια νύχτα στο Σάρλοτ, κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (βίντεο)

a2d0bca1271b4429b1ee5ae2397f4575Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα έναν 43χρονο.

Ο Κιθ Σκοτ έπεσε νεκρός από μαύρη αστυνομικό, η οποία -σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας- νόμιζε ότι επρόκειτο για καταζητούμενο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος, οι αστυνομικοί αναζητούσαν σε κτιριακό συγκρότημα ύποπτο, όταν εντόπισαν τον Σκοτ μέσα σε αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, είδαν τον Σκοτ να βγαίνει από το αυτοκίνητο κρατώντας όπλο και αμέσως μετά να ξαναμπαίνει. Όταν πλησίασαν το αυτοκίνητο, ο Σκοτ, ο οποίος δεν ήταν τελικά αυτός που αναζητούσαν, ξαναβγήκε με το όπλο και τους «απείλησε», με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν θανάσιμα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στον Σκοτ, πατέρα επτά παιδιών, παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο.

Η εκδοχή των αστυνομικών Αρχών ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκδοχή της οικογένειάς του, η οποία υποστηρίζει ότι ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και διάβαζε ένα βιβλίο.

«Κάθεται συνήθως στη σκιά, διαβάζει το βιβλίο του και περιμένει το παιδί του να κατέβει από το λεωφορείο», δήλωσε στους δημοσιογράφους η κόρη του. «Δεν είχε όπλο, δεν τα έβαζε με κανέναν», τόνισε.

Το συμβάν ήλθε μία μόλις ημέρα έπειτα από άλλο περιστατικό που αναστάτωσε τις ΗΠΑ, κατά το οποίο αστυνομικός πυροβόλησε άοπλο μαύρο άνδρα.

Εκατοντάδες βγήκαν για δεύτερη νύχτα στους δρόμους της πόλης για να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας. Σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ομάδας διαδηλωτών, ενώ η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα δακρυγόνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά, από πυρά πολίτη αυτή τη φορά.

Newsroom ΔΟΛ

περισσότερα
Back to top button