Ελλάδα

Βαριά ποινή σε 51χρονη δημόσιο υπάλληλο για πλαστό απολυτήριο

DikastirioΒαριά ποινή σε βάρος μιας 50χρονης γυναίκας η οποία προκειμένου να διοριστεί σε θέση του Δημοσίου, πλαστογράφησε το αποδεικτικό φοίτησής της στο Δημοτικό σχολείο, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Συγκεκριμένα επέβαλε στη γυναίκα ποινή κάθειρξης 15 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα! Η πλαστογράφηση του εγγράφου είχε γίνει τη δεκαετία του ΄90 και συγκεκριμένα το 1996, προκειμένου η γυναίκα να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για την πρόσληψη καθαριστριών από το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων, σε κρατικό παιδικό σταθμό.

Το αποδεικτικό που έλαβε από το Δημοτικό σχολείο ανέγραφε πως είχε τελειώσει την Ε΄Δημοτικού. Εκείνη, σύμφωνα και με την απόφαση του δικαστηρίου, το άλλαξε γράφοντας πως είχε τελειώσει την ΣΤ’ δημοτικού, προκειμένου να τηρεί τις προϋποθέσεις για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, στον οποίο χρειαζόταν απολυτήριο.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η 51χρονη καταδικάστηκε για τις πράξεις που  θεωρούνται κακούργημα:

— Της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου.

— Της απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, η γυναίκα απέδωσε την πράξη της στην άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της και σε δυσκολίες επιβίωσης λόγω οικογενειακών προβλημάτων με παράνομες ουσίες.

aftodioikisi.gr

περισσότερα
Back to top button