Καστοριά

Καστοριά: Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2016

kratikoglossomatheias

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής  περιόδου Νοεμβρίου 2016 μπορούν να υποβάλουν στα γραφεία της ΔΔΕ Καστοριάς τις αιτήσεις συμμετοχής από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, μέχρι και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 και την Κυριακή  13 Νοεμβρίου  2016 για τα επίπεδα:

α)  Β   (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

β)   Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και  Ισπανική, ενώ η Τουρκική θα εξεταστεί σε επίπεδο Γ1. Εξεταστικά κέντρα για την εξέταση του διαβαθμισμένου επιπέδου Γ  (Γ1-Γ2) θα λειτουργήσουν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές,  ως εξής:

ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Γ (Γ1-Γ2)

Για την Αγγλική γλώσσα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο.

Για τη Γαλλική γλώσσα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Για τη Γερμανική γλώσσα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα και Ηράκλειο.

Για την Ιταλική γλώσσα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα και Ηράκλειο .

Για την Ισπανική γλώσσα: Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για την εξέταση της Τουρκικής γλώσσας  επιπέδου Γ1 «Πολύ καλή γνώση», εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Ειδικό έντυπο «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση», που διατίθεται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στην οποία αναφέρονται η γλώσσα ή οι γλώσσες και το επίπεδο ή τα επίπεδα στα οποία επιθυμεί να εξετασθεί ο υποψήφιος.
  • Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους.
  • Ένα ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου (e-paravolo). Η δημιουργία του e-paravolo πραγματοποιείται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr ή μέσω Κ.Ε.Π. Η πληρωμή του πραγματοποιείται για μη πιστοποιημένους χρήστες μέσω Τράπεζας ή Ε.Λ.Τ.Α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες μπορούν να καταβάλουν το ποσό του παραβόλου μέσω πιστωτικής/προπληρωμένης/χρεωστικής κάρτας των Ελληνικών Τραπεζών. Η ημερομηνία του αποδεικτικού πληρωμής του ηλεκτρονικού παραβόλου πρέπει να έχει ημερομηνία το αργότερο 30/09/2016. 

Τα ποσά των παραβόλων ανά επίπεδο έχουν ως εξής:

α. των 80 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Β

β. των 100 ευρώ για τη διαβαθμισμένη εξέταση του επιπέδου Γ

γ. των 80 ευρώ για την εξέταση του επιπέδου Γ1 (Τούρκικη Γλώσσα)

  • Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Ελλείψει αυτής, κατατίθεται φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου από το οποίο προκύπτουν τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας του υποψηφίου, όπως στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία αυτού. Ανήλικοι υποψήφιοι κάτω των δώδεκα ετών, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου συναφούς δημοσίου εγγράφου, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από το Δήμο, όπου είναι εγγεγραμμένοι ή τα ΚΕΠ.  Για τους Αλλοδαπούς υποψήφιους, ισχύουν οι διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της παρ.4 του αρθ. 3 του Ν. 2690/1999 (Φ.Ε.Κ. 45/09.03.1999 τ. Α’) σύμφωνα με την οποία «Η ταυτότητα των αλλοδαπών αποδεικνύεται, στην περίπτωση πολιτών Κράτους – Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριο, ενώ στις άλλες περιπτώσεις ,από το διαβατήριο ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδός τους στη χώρα  ή τα έγγραφα που έχουν εκδώσει οι αρμόδιες ελληνικές αρχές».
  • Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «Αίτηση» από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, την ιστοσελίδα της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς: dide.kas.sch.gr και από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ: www.minedu.gov.gr.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επισυνάπτεται το Αναλυτικό Πρόγραμμα των Εξετάσεων  και το έντυπο της αίτησης. 

           

 

 

Η Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς

  Στέλλα Κ. Τέγου – Στεργιοπούλου

  Έντυπο Αίτησης Υποψηφίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 12_13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button