Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ισόβια κάθειρξη στον Τάσο Τσιουχάρα – Η ανώτερη ποινή από το δικαστήριο στην Καστοριά (βίντεο – δηλώσεις)

7654321

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR και έπειτα από πολύωρη δίκη που κράτησε πάνω από 11 ώρες, ένοχος κρίθηκε ο κατηγορούμενος Τάσος Τσιουχάρας για τη δολοφονία της γυναίκας του Ανθής Λινάρδου, με ισόβια κάθειρξη. Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος με ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως ήταν η αρχική κατηγορία. Επίσης κρίθηκε ένοχος με την ποινή του 1 έτους για περιύβριση νεκρού και αθωώθηκε σχετικά με την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Επίσης, αποφασίστηκε για τον κατηγορούμενο:

Διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Θα αφαιρεθεί ο χρόνος κράτησής του από την ποινή
Να δημευθούν τα φάρμακα που βρέθηκαν στην οικεία του
Να δημευθεί το φτυάρι που είναι μέσο τέλεσης πράξης
Κατάσχεση και δήμευση του ενδύματος και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

«Φταίω και πρέπει να τιμωρηθώ»! Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την απολογία του ο Τάσος Τσιουχάρας. Όπως και στην αρχική του τοποθέτηση, όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, έτσι και στην απολογία του ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του Τάσος Τσιουχάρας ζήτησε συγνώμη για την πράξη του, αποδεχόμενος το έγκλημα αλλά χωρίς να αποδεχθεί ότι υπήρχε πρόθεση, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Η εισαγγελέας, μάλιστα, πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του πρότερου έντιμου βίου του κατηγορουμένου και ζήτησε να δικαστεί με την αρχική ποινή του, για έγκλημα εκ προμελέτης με ισόβια κάθειρξη.

Το KOZANILIFE.GR ήταν από το πρωί της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς για να σας κρατά ενήμερους σχετικά με την «μαραθώνια» -όπως εξελίχθηκε- δίκη του εγκλήματος του Βελβεντού που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Α.Ζ. 

kozanilife.gr

Βίντεο από την έξοδο του συζυγοκτόνου από τα δικαστήρια και των συνηγόρων αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, από το alphafm.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button