Ελλάδα

Ο Κυριάκος καταργεί την “επετηρίδα του χθες” στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

kuriakos-mitsotakis

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ατάκες που “καρφίτσωσε” στην πολιτική καθημερινότητα της Νέας Δημοκρατίας με οπτική μέλλοντος, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με τη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του “Βήματος”, ήταν η “επετηρίδα του χθες” για τα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Ο σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σχεδίασε προσεκτικά τα βήματα πολιτικής περπατησιάς του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αυτούς τους κρίσιμους μήνες, ώστε να φτάσουμε στη σημερινή ανατροπή δεδομένων, με τη ΝΔ να προβάλλει ως η βέβαιη νικήτρια των επόμενων εκλογών, και ο πρόεδρός της ως “επόμενος Πρωθυπουργός”, στάθηκε στο ζήτημα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων της “μητέρας-παράταξης” της Κεντροδεξιάς.

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων αποτελεί κρίσιμο μέγεθος, επειδή θα εικονοποιήσει την πολιτική θεώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πώς βλέπει ο ίδιος το σχήμα μάχης με το οποίο επιθυμεί να πορευτεί στη Βουλή η οποία θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αιφνιδιάσει. Επενδύοντας σε νέους ανθρώπους, από την κοινωνία και τους παραγωγικούς κλάδους, χωρίς φορτίσεις και τοξικότητες, είτε από ενδεχόμενη υπερέκθεσή τους στο παρελθόν, είτε από την τριβή της τρέχουσας καθημερινότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για αξιοκρατία και ισονομία, και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό crash test στην κατεύθυνση αυτή. Μαζί με μια ακόμη παράμετρο: Την πίστη όσων θα συμμετάσχουν στην αναγκαιότητα να προωθηθούν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αλλάξει στο εγγύς μέλλον η εικόνα της Ελλάδας. Και φυσικά, η αποφασιστικότητα να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα αυτό.

Γι’ αυτό και ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για κατάργηση της επετηρίδας του χθες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει… από την αρχή, σε επίπεδο ανακυττάρωσης του πολιτικού δυναμικού της Κεντροδεξιάς.

Το αφήγημα της “επετηρίδας του χθες” άλλωστε, αποτελεί και την ασφαλιστική δικλείδα για τη μη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας “βαριών” ονομάτων από άλλους πολιτικούς χώρους, με φορτίσεις και τοξικότητες λόγω της παρελθούσας διαδρομής, που σενάρια των προηγούμενων μηνών τους ήθελαν να φλερτάρουν με τη ΝΔ.

Με την παραπάνω στρατηγική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι… τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει.

ysterografa.gr

 

περισσότερα
Back to top button