Ελλάδα

Κοτόπουλο με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και τυριά στο φούρνο

kotopoulo_fourno_bf35b8ecc51e94a6139694b662b8b680Υλικά συνταγής

  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυρια (γκούντα, ένταμ)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμλυδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο και την πιπεριά και σοτάρετε για 3′-4′ περίπου.
  2. Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Σιγοβράζετε για 5′ περίπου. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 10′ περίπου.
  3. Ρίχνετε το μείγμα σε 2 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή τηγανάκια ή σε 1 μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Πασπαλίζετε με τα τυριά σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10′. Ξεσκαπάζετε το φαγητό ψήνετε για άλλα 10′ και σερβίρετε.

icookgreek.com

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button