ΑθλητικάΓρεβενάΚαστοριά

Το Downhill… ανεβαίνει και η Καστοριά πρέπει να «ανέβει» μαζί του ! (Γράφει ο Δημήτρης Σ. Ιατρού)

downhill

Την Κυριακή 4/9/16, το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας που διαθέτει Mountain Bike Park, φιλοξένησε τον 6ο γύρο του Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill 2016. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο Mountain Bike Park της Βασιλίτσας και με οργάνωση και αποφασιστικότητα κατάφεραν και φέτος να φιλοξενήσουν διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, ποιότητας και ενδιαφέροντος!

Για να δείτε τι έγινε στην Βασιλίτσα πατήστε ΕΔΩ

Η Καστοριά διαθέτει ό,τι χρειάζεται και με το παραπάνω για την φιλοξενία τέτοιων αγώνων (θυμίζω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro που ήρθε στην πόλη μας το 2013 και άφησε αθλητές και κοινό με το στόμα ανοιχτό) και επίσης θυμίζω ότι πλέον υπάρχει στην πόλη μας και ο Σύλλογος Εναλλακτικών Δράσεων Καστοριάς που ασχολείται με τέτοιες δραστηριότητες και μπορεί να βοηθήσει αλλά πρέπει και να βοηθηθεί. Επίσης η Καστοριά διαθέτει πίστα downhill στο Σιδηροχώρι, μια πίστα με την οποία τα παιδιά του Συλλόγου ασχολούνται τα τελευταία χρόνια και διέθεσαν προσωπική εργασία και χρόνο για να φτιάξουν. Επίσης μπορεί μια αντίστοιχη πίστα να δημιουργηθεί στο Βίτσι καθώς και σε πολλά άλλα σημεία του Νομού όπως ακόμα και μέσα στην πόλη για Urban Downhill.

Είναι κρίμα λοιπόν, να μην «μπούμε» και εμείς σαν νομός στο παιχνίδι φιλοξενίας τέτοιων αγώνων που ανεβάζουν την πόλη τουριστικά και όχι μόνο ! Η Καστοριά διαθέτει αθλητές Downhill με πολύ καλές επιδώσεις και το άθλημα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές Παγκόσμια, Πανελλαδικά και φυσικά και στην Καστοριά.

Μπορούν λοιπόν να γίνουν κινήσεις από τον Δήμο ή την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Δ.( Σύλλογος Εναλλακτικών Δράσεων) Καστοριάς που έχει το “know how” και να προσπαθήσουμε να φέρουμε τέτοιες διοργανώσεις στη πραγματικά πανέμορφη και άκρως κατάλληλη πόλη για το συγκεκριμένο άθλημα.

Μακάρι να γίνει κάτι γιατί ούτε πολύ κοστοβόρο είναι αλλά θα φέρει και πολύ κόσμο στην Καστοριά.

Πληροφοριακά στην Βασιλίτσα και στο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill συμμετείχαν 89 αθλητές σε διάφορες κατηγορίες ! Αυτό συνεπάγεται κόσμο, προβολή και αύξηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς.

Δημήτρης Σ. Ιατρού    

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το Downhill μπορούν να δουν το παρακάτω βίντεο

 

fonikastorias.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button