Ελλάδα

Φοβούνται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα μετά τη ληστεία στη Μαλεσίνα! Δύο νέα πρόσωπα στο πλευρό της Πόλας Ρούπα

roupa– Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική μετά τη ληστεία στη Μαλεσίνα στην οποία είναι πλέον δεδομένο πως συμμετείχε η Πόλα Ρούπα
– Οι αρχές φοβούνται πως δεν υπάρχει στα σχέδιά της (μόνο) μια νέα προσπάθεια απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα
– Δύο νέα πρόσωπα “βλέπουν” στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις νέες έρευνες
– Ο βαρύς οπλισμός και το αυτοκίνητο με χλωρίνη για εξαφάνιση στοιχείων
– Όλες οι εξελίξεις

Η συμβία του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, βρίσκεται όπως όλα δείχνουν πίσω από την ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Μαλεσίνα, και πλέον στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από αυτή την διαπίστωση, διατηρούν έντονους φόβους πως προετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα από την καταζητούμενη “αντάρτισσα πόλης”, αλλά και τα νέα πρόσωπα που έχουν στελεχώσει την οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”.

Τα δύο “νέα” πρόσωπα

Η “δεύτερη ανάγνωση” της θεαματικής ληστείας, δείχνει στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, καταρχήν ένα καινούργιο πρόσωπο. Στην ληστεία που επίσης είχε διαπράξει η Πόλα Ρούπα στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” τον Ιούλιο του 2015, το αυτοκίνητο διαφυγής οδηγούσε ένας άνδρας.

Ίσως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που επίσης εισέβαλε στην Εθνική Τράπεζα της Μαλεσίνας, το μεσημέρι της Τετάρτης. Το νέο πρόσωπο είναι η δεύτερη γυναίκα που βρίσκονταν στο πλευρό τις συμβίας του Νίκου Μαζιώτη καθ’ όλη την διάρκεια της ληστείας στο Τραπεζικό υποκατάστημα της Εθνικής.

Ένας άνδρας λοιπόν και δυο γυναίκες, η μια η Πόλα Ρούπα, διέπραξαν την ληστεία. Κατά συνέπεια στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, “βλέπουν” πως η ομάδα Ρούπα ενισχύεται με την προσθήκη νέων προσώπων.

Δηλαδή γύρω από την καταζητούμενη έχει δημιουργηθεί ένας “πυρήνας” υποστήριξης από πρόσωπα άγνωστα στις Διωκτικές Αρχές και μάλιστα φαίνεται πως ποτέ δεν έχουν απασχολήσει για το παραμικρό. Κατά συνέπεια η ερευνητική διαδικασία για την ταυτοποίηση των στοιχείων ταυτότητας αυτών των προσώπων είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και χρονοβόρα.

Φοβούνται χρηματοδότηση χτυπήματος!

Για τους λόγους αυτούς και σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχει σημάνει συναγερμός καθώς εκτιμάται πως τα χρήματα από την ληστεία -περίπου 180.000 Ευρώ- δεν προορίζονται μόνο για την χρηματοδότηση μιας νέας απόπειρας δραπέτευσης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές, όπως είχε προσπαθήσει να κάνει τον περασμένο Φεβρουάριο η συμβία του, αλλά ακόμα και για την χρηματοδότηση κάποιου εντυπωσιακού τρομοκρατικού χτυπήματος.

Επίσης το γεγονός πως οι τρεις ληστές, οι δυο γυναίκες και ο άνδρας που τις συνόδευε, ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, δείχνει πως αν μη τι άλλο υπάρχει οπλισμός στον συγκεκριμένο “πυρήνα” και μάλιστα δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμα και της ύπαρξης βαρέως οπλισμού, όπως υποπολυβόλα Καλάσνικοφ, ακόμα και εκτοξευτήρων τύπου “RPG”.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο που αφησε πίσω της η ομάδα των ληστών, είχε κλαπεί πριν από περίπου ένα 48ωρο από περιοχή της Αττικής και έφερε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε παρόμοιο όχημα.

Παράλληλα οι τρεις δράστες είχαν περιλούσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου με οξύ και χλωρίνη, προκειμένου να εξαφανίσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Παρ όλα αυτά οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταφέρει να συλλέξουν στοιχεία που αποδεικνύουν την συμμετοχή της Πόλας Ρούπα στην συγκεκριμένη ληστεία.

Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button