ΕλλάδαΚόσμος

Το “Chevalier” της Αθηνάς Τσαγγάρη η υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ 2017

rouvas-chevalier-650

Νομίζω ότι τα όρια και οι αντοχές μου απέναντι στην κιτρινίλα και το ψέμα των clickbait τίτλων ξεπεράστηκε. Όχι, δεν δικαιολογείσαι φίλε επειδή θες να κάνεις καλύτερα την δουλειά σου. Πάνω απ΄όλα η ειλικρίνεια απέναντι σε αυτόν που απευθύνεσαι και η εντιμότητα σε αυτό που κάνεις. Και όταν διαβάζεις ότι ο Σάκης Ρουβάς είναι υποψήφιος για Όσκαρ ή ότι το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη είναι υποψήφιο, τότε δεν έχεις ίχνος εντιμότητας.

Από τον Στέργιο Πουλερέ

Από το πρωί έγινε γνωστό ότι η ταινία Chevalier ξεπέρασε το Ένας Άλλος Κόσμος του Παπακαλιάτη και αποτελεί την ελληνική πρόταση για βραβείο ξενόγλωσσης στα Όσκαρ του 2017. Αντιλαμβάνεστε την διαφορά με το «είναι υποψήφια για Όσκαρ;». Στην πραγματικότητα, η ταινία της Τσαγγάρη που πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Βαγγέλης Μουρίκης και ο Σάκης Ρουβάς, έχει μπει στο line up των ταινιών που ενδέχεται να βρεθούν πρώτα στις 10 ξενόγλωσσες της  κατηγορίας και εν συνεχεία στην τελική πεντάδα που θα ανακοινωθεί το νωρίτερο μέσα Ιανουαρίου.

Για την ιστορία τα μέλη της επιτροπής που συναποφάσισαν για την τελική επιλογή ήταν ο σκηνοθέτης Τώνης Λυκουρέσης, ο κριτικός κινηματογράφου Ρόμπι Εκσιέλ, ο διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος, η σκηνοθέτις Αγγελική Αντωνίου, η ηθοποιός Ηρώ Μανέ, ο κριτικός κινηματογράφου Παναγιώτης Τιμογιαννάκης και ο διανομέας Βασίλης Σουραπάς.

Αν λοιπόν διαβάσεις ότι είναι υποψήφια η ταινία ή ο Ρουβάς, να ξέρεις ότι πρόκειται για ψέμα ολκής και σε κοροϊδεύουν δίχως ίχνος ντροπής.

koolnews.gr

 

περισσότερα
Back to top button