Ελλάδα

Πως ζει σήμερα ο 14χρονος που σκότωσε τον φίλο του στη Θεσσαλονίκη

anilikosΤρεις μήνες έχουν περάσει από τη δολοφονία του 14χρονου Τάσου από τον συνομήλικο φίλου του στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, ο οποίος του έκοψε με μαχαίρι την καρωτίδα και παράτησε το πτώμα του σε χωράφι..

Ο δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας, ο μικρός Βασίλης βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο παιδοψυχίατρων, οι οποίοι σκιαγραφούν το προφίλ του, που θα καθορίσει στο εξής και την τύχη του…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», οι δικαστικοί λειτουργοί διέταξαν να εξεταστεί ο 14χρονος Βασίλης από παιδοψυχίατρους, καθώς η ανάλυση του ψυχισμού του αποτελεί ένα από τα κομμάτια που θα συνθέσουν το τελικό παζλ της συγκλονιστικής υπόθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ειδικοί έχουν ήδη αρχίσει τις τουλάχιστον έξι συνεδρίες που θα γίνουν με τον ανήλικο και επιχειρούν να «διαβάσουν» όσα κρύβει μέσα του. Όταν ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη, θα συντάξουν την έκθεσή τους και θα τη θέσουν υπόψη εισαγγελέα και ανακριτή. Οι δικαστικοί λειτουργοί, άλλωστε, θα προτείνουν αν ο ανήλικος θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι.

Το προανακριτικό υλικό θα εξεταστεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, μέρος του οποίου αποτελεί και ο φάκελος του παιδιού από το σχολείο μαζί με καταθέσεις τόσο των συμμαθητών του όσο και των καθηγητών του.

Ακολούθως το αρμόδιο Συμβούλιο θα εκδώσει βούλευμα, βάσει του οποίου ο 14χρονος είτε θα δικαστεί από το δικαστήριο ανηλίκων είτε δεν θα του απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Έως τότε ο μικρός Βασίλης θα παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιβάλλει το μέτρο της προσωρινής κράτησης σε άτομα κάτω των 15 ετών για οποιοδήποτε αδίκημα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο βασικός όρος που του επέβαλε ο ανακριτής για να τον αφήσει ελεύθερο ήταν η απαγόρευση της διαμονής του στη Γέφυρα.

Έτσι οι γονείς του έχουν μετακομίσει μαζί με τον μικρό Βασίλη στη Θεσσαλονίκη και προσπαθούν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βασίλης, που πλέον βρίσκεται μακριά από τον γειτονιά που μεγάλωσε, περνάει τον ελεύθερο χρόνο του κάνοντας βόλτες με τους γονείς και την μικρή αδελφή του και κάθεται με τις ώρες «χαμένος» μπροστά στον υπολογιστή ή παίζοντας Playstation.

«Φαίνεται ότι το παιδί δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη πλήρως τι έχει κάνει. Είναι σαν να βρίσκεται, όπως λέμε, σε έναν άλλον, δικό του κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του 14χρονου.

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια του άτυχου Τάσου περιμένει απαντήσεις ζητώντας να πέσει φως σε κάθε πτυχή της δολοφονίας ενώ σημειώνεται πως αναπαράσταση του εγκλήματος δεν θα γίνει καθώς το αίτημα έχει απορριφθεί.

Το μόνο που τους μένει είναι να περιμένουν με αγωνία την πορεία της ανάκρισης στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης που κατέγραψαν μέρος της διαδρομής που ακολούθησαν τα δυο παιδιά το μοιραίο βράδυ.

Οι σοκαρισμένοι κάτοικοι της Γέφυρας που προσπαθούν να ξεχάσουν

«Όλος αυτός ο θόρυβος έχει καταλαγιάσει. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε και όλα είναι πιο ήσυχα τώρα. Δεν συζητάμε γι’ αυτό, δεν θέλουμε να ανακινούμε το θέμα» ανέφερε κάτοικος της περιοχής, οι κάτοικοι της οποίας φαίνεται πως έχουν επανέλθει στους φυσιολογικούς τους ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του 14χρονου Τάσου, που συντάραξε το πανελλήνιο, είχε αποκαλυφθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου, όταν ο μικρός βρέθηκε σφαγμένος σε χωράφι κοντά στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι δύο 14χρονοι το προηγούμενο βράδυ διασκέδαζαν στο δημοτικό αναψυκτήριο όπου και διαπληκτίστηκαν για ασήμαντη αιτία, αλλά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα αποχώρησαν μαζί.

Αργότερα ο Βασίλης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι η καθημερινότητά του ήταν δύσκολη στο χωριό, καθώς γινόταν καθημερινά στόχος πειραγμάτων από αγόρια της παρέας του που τον φώναζαν «χοντρό» και «γκαγκά».

newsbomb.gr

περισσότερα
Back to top button