Ελλάδα

“Κάνουμε απαλλοτρίωση χρημάτων της τράπεζας, δεν θα σας πειράξουμε” – Ήταν η Πόλα Ρούπα η … λησταρχίνα στη Μαλεσίνα λένε οι αστυνομικοί

roupa– Η μεταμφίεση, η… χλωρίνη και η ατάκα που “δείχνουν” Πόλα Ρούπα πίσω από τη ληστεία
– Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, μια ακόμη γυναίκα και ένας άνδρας εισέβαλαν στην τράπεζα
– Πως έκαναν “φτερά” περίπου 180.000 ευρώ μέσα σε μερικά λεπτά
– Τι έδειξαν οι κάμερες από το εσωτερικό, ποια στοιχεία βρέθηκαν στο αμάξι

Σε “κόκκινο συναγερμό” βρίσκεται από χθες το μεσημέρι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς όλα δείχνουν ότι “κάτω από τη μύτη” των αστυνομικών έδρασε ανενόχλητη η πλέον καταζητούμενη γυναίκα της Ελλάδας, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Όλα άρχισαν απ’ την εισβολή μιας τριάδας ληστών σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα. Οι δράστες, δυο γυναίκες και ένας άνδρας, εισέβαλαν την ώρα που το υποκατάστημα είχε κλείσει για το κοινό, αλλά οι υπάλληλοι βρίσκονταν ακόμη στις θέσεις τους.


Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων οι δράστες εισέβαλαν λίγο μετά τις δύο και μισή το μεσημέρι.
Όλα δείχνουν ότι αρχηγός ήταν η μια από τις δύο γυναίκες. Εκείνη έμοιαζε να δίνει εντολές.
Μάλιστα η… λησταρχίνα είπε στους εργαζόμενους να μην ανησυχούν και πως εάν δώσουν τα χρήματα δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν.


“Καθίστε ήσυχοι. Γίνεται απαλλοτρίωση των χρημάτων της τράπεζας, αν δεν αντιδράσετε δεν θα σας πειράξει κανείς” είπε η γυναίκα και η λέξη “απαλλοτρίωση” σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική.
Το υλικό από τις κάμερες στο εσωτερικό του υποκαταστήματος της τράπεζας δείχνει ότι και οι τρεις δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι, ωστόσο οι έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, αναγνωρίζουν την Πόλα Ρούπα ως τη μια από τις δύο γυναίκες λόγω του σωματότυπου και του τρόπου με τον οποίο προχωρούσε και κινούνταν.
Ένα σημαντικό στοιχείο στην έρευνα είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε και βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Αν και οι δράστες φαίνεται ότι “έπλυναν” το εσωτερικό με χλωρίνη, τα εργαστήρια κατάφεραν να εντοπίσουν κάποια στοιχεία τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που οδηγούν στη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη.
Το γεγονός επίσης ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί λιγότερες από 48 ώρες απ’ την Αθήνα και σε αυτό είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούν σε ίδιου τύπου αυτοκίνητο παραπέμπουν επίσης σε δράση τρομοκρατικής ομάδας…


Τα περίπου 180.000 ευρώ που κατάφεραν να αρπάξουν οι δράστες, αν το παραπάνω σενάριο ισχύει, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη προέβη σε ληστεία σε μια προσπάθεια να μπορέσει να συντηρηθεί η ίδια και η ομάδα υποστήριξής της.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

newsit.gr

περισσότερα
Back to top button