Ελλάδα

Πόσους Έλληνες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα; – Γράφει ο πιτσιρίκος

%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7Με αφορμή τις αντιδράσεις των γονέων στα δημοτικά σχολεία του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης που δεν επιθυμούν την παρουσία των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία που πηγαίνουν τα δικά τους παιδιά, θα ήθελα να γράψω μερικές σκέψεις.

Οι πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αφού είναι γνωστό πως επιθυμούν να φύγουν, και βρίσκονται στην Ελλάδα μόνο και μόνο επειδή οι ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους.

Το κλείσιμο των συνόρων έχει χαρακτηριστεί «παράνομο» από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ· και είναι παράνομο, αφού καταπατά τις διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες που έχουν υπογράψει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Στον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς, η μετανάστευση είναι υπό έλεγχο. Ελεύθερη είναι η μετακίνηση κεφαλαίων και επιχειρήσεων, όχι η μετακίνηση των ανθρώπων. Τεράστια αντίφαση.

Η μετανάστευση ελέγχεται, ώστε οι ευρωπαϊκές κοινωνίες να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Είναι αλήθεια πως κάθε χώρα μπορεί να δεχτεί έναν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών.

Αν μια χώρα δεχτεί έναν τεράστιο αριθμό μεταναστών, μπορεί να καταρρεύσει.

Η ανεργία, τα οικονομικά προβλήματα, τα διαφορετικά ήθη και έθιμα των μεταναστών -και πολλά ακόμα θέματα- είναι βέβαιο πως θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις και σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους ανθρώπους που θέλουν να μεταναστεύσουν. Μπορεί να τους βάλει εμπόδια, δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο αρνείται να αντιμετωπίσει.

Αν εξαιρέσει κάποιος την γενναία και καθαρή στάση της Άνγκελα Μέρκελ στο θέμα των προσφύγων, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Για την Ελλάδα, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Διαβαστε την συνεχεια στο pitsirikos.net

περισσότερα
Back to top button