ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Ο Δημήτρης Σινάνης μας περιγράφει την μοναδική εμπειρία του Florina Bike Challenge 135 χλμ.

sinanis

Ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα, στα ομορφότερα μέρη! Μια απαιτητική διαδρομή με 2.430 μέτρα θετικά υψομετρικά, στα 135 χιλιόμετρα! Η πρώτη ανάβαση του Νυμφαίου έγινε με σταθερό ρυθμό και χωρίς επιθέσεις, κάπου εκεί κατάλαβα ότι τα πόδια μου δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ακολούθησε η τεράστια και γρήγορη κατάβαση Νυμφαίου – Αετού (περίπου -8,5% μέση κλίση) από την οποία είχαμε την ευκαιρία στο τέλος της να σχηματίσουμε γκρουπ για ξεκόλλημα. Τελικά μαζευτήκαμε ξανά όσοι ήμασταν μαζί στο πρώτο γκρουπ και ανεβήκαμε την Κλεισούρα με σταθερό ρυθμό. Αφού κατεβήκαμε την Κλεισούρα και πηγαίνοντας με σταθερό ρυθμό φτάσαμε στην Κορησό (75ο χλμ) όπου και ξεκόλλησα με τη διαφορά να φτάνει έως και 3 λεπτά! Σε σημεία που ήθελα να ανοίξω λίγο παραπάνω, μετά την Κορομηλιά, δυστυχώς είχα κόντρα αέρα και δε μου επέτρεψε να κάνω όσα ήθελα!

Η κούραση άρχισε να δείχνει τα σημάδια της στις πρώτες ανηφόρες μετά το Ανταρτικό όπου οι κλίσεις έφταναν έως και 12%. Εκεί με τα νούμερα που έβλεπα σε βατ κατάλαβα ότι κάποια στιγμή θα με έπιαναν! Είχα αδειάσει! Έτσι περίπου στο 129ο χλμ πιάστηκα από τον νικητή του αγώνα Αλέξανδρο Βροχίδη (ΒΑΟ) και από Άγγελο Φραγκούλη και Σταύρο Κανελλόπουλο και τελικά βγήκα 7ος με χρόνο 4 ώρες 28 λεπτά (έναντι 4 και 58 του περσινού χρόνου). Ήταν ένας αγώνας που τον περίμενα καιρό! Έκανα το κομμάτι μου, το ευχαριστήθηκα και χάρηκα που για άλλη μια μέρα γνώρισα νέους συναθλητές.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συγγενείς μου που ήταν εκεί και τους γονείς μου. Μου δώσατε θάρρος, δύναμη και τεράστια χαρά μόνο και μόνο με την παρουσία σας, για αυτά που μου προσφέρατε, δεν υπάρχουν λόγια! Ευχαριστώ την τροφοδοσία της Καστοριάς, όπως και όλο τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς 620  που με εμψύχωναν με τις φωνές τους! Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές στα 135 και στα 65χλμ!

Συγχαρητήρια στον Σπύρο Καρατζούλη για την πολύ καλή διοργάνωση και για την ασφάλεια, αφού και τα 54 χλμ που ήμουν ξεκολλημένος είχα δίπλα μου αστυνομία και μηχανή της διοργάνωσης!

Του χρόνου εύχομαι ακόμα περισσότερες συμμετοχές που φέτος έφτασαν τις 150 (σχεδόν διπλάσιες από πέρυσι)!

Αναμένουμε το 4ο FBC!

 

 

περισσότερα
Back to top button