ΕλλάδαΚαστοριά

Η εκπομπή «Ελλάδα από το Α ως το Ω» του ΟΤΕ TV στην Καστοριά

7654365

Από τις 16 Σεπτεμβρίου οι λάτρεις των ντοκιμαντέρ θα μπορούν να απολαύσουν τα νέα επεισόδια της σειράς «Ελλάδα από το Α ως το Ω»

Κέρκυρα, Σύρο, Σαντορίνη, Επίδαυρο-Ναύπλιο, Κρήτη, Καστοριά, Χίο, Νάουσα, Καλαμάτα & Αθήνα είναι οι νέοι προορισμοί του β’ κύκλου της σειράς.

Η σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ, «Ελλάδα από το Α ως το Ω» παραγωγής του ΟΤΕ TV, που ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας, επιστρέφει με νέα επεισόδια στο ΟΤΕ History, από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται κάθε εβδομάδα στις 21.00. Την ξενάγηση στην ιστορία, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την επιστημονική ζωή και την επιχειρηματική δράση στους συγκεκριμένους τόπους, αναλαμβάνουν διακεκριμένοι Έλληνες μας ενημερώνει το elculture.gr.

Το πρώτο επεισόδιο της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται την Κέρκυρα. Ανάμεσα στους σπουδαίους αφηγητές, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης θα μας δείξει τη δική του Κέρκυρα, τόπο έμπνευσης και καταφύγιο, όπου περνάει μεγάλα χρονικά διαστήματα κάθε χρόνο. Για το νησί, μιλούν επίσης ο Σπύρος Προσωπάρης, διευθυντής της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, από τις πιο παλιές στην Ελλάδα, ο διακεκριμένος Κερκυραίος αρχιτέκτων Περικλής Λάσκαρις, κ.ά.

Επόμενος προορισμός είναι η Ρόδος: σημαντικοί εκπρόσωποι των τεχνών και του πολιτισμού, όπως ο Γιώργος Παπαστεφάνου (από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του ελληνικού ραδιοφώνου), η συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου, ο σκιτσογράφοςΒαγγέλης Παυλίδης και πολλοί άλλοι θα μας μυήσουν στο νησί των Ιπποτών μέσα από τη δική τους ματιά.

Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Σύρο. Σε αυτό το οδοιπορικό ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Πέτρος Στεφάνου, αλλά και επιφανείς εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων όπως ο ηθοποιός Γιάννης Δεσύπρης, ο μουσικός Νίκος Κυπουργός, η ιστορικός Αγγελική Ψιλοπούλου, ο ιστορικός Χρήστος Λούκος, η αρχαιολόγος-ιστορικός Μαίρη Ρώτα και άλλοι σπουδαίοι αφηγητές θα μας ξεναγήσουν στο νησί μέσα από τη δική τους οπτική και γνώση.

Σε επόμενα επεισόδια, οι συνδρομητές του ΟΤΕ ΤV θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και άλλους προορισμούς, όπως: Σαντορίνη, Επίδαυρο-Ναύπλιο, Κρήτη (με τριπλό επεισόδιο), Καστοριά, Χίο, Νάουσα, Καλαμάτα.

Από το ταξίδι του «Ελλάδα από το Α ως το Ω» ξεχωριστή θέση έχει και η Αθήνα, με διπλό επεισόδιο και σπουδαίους αφηγητές όπως ο ιστορικός Θάνος Βερέμης, η συγγραφέας Άλκη Ζέη, ο αρχιτέκτονας Μανόλης Κορρές, ο μουσικός Φοίβος Δεληβοριάς, η βραβευμένη συγγραφέας Victoria Hislop, ο φωτορεπόρτερΓιάννης Μπεχράκης, η σκηνοθέτης Κατερίνα Ευαγγελάτου, και πολλοί άλλοι.

Το «Ελλάδα από το Α ως το Ω»  θα προβάλλεται σε επόμενη προβολή κάθε Δευτέρα στις 19.00.

To ΟΤΕ HISTORY είναι το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση που είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να παρακολουθούν το «Ελλάδα από το Α ως το Ω» μαζί με τις άλλες πρωτότυπες παραγωγές και το πρόγραμμα του OTEHISTORY, μέσω κινητού, tablet ή desktop/laptop, από την υπηρεσία ΟΤΕ TV GO.

 

difernews.gr

περισσότερα
Back to top button