Κόσμος

Ασθένεια Χίλαρι: Σενάρια για δηλητηρίαση και εγκατάλειψη της κούρσας

imagehandlerΓιατί αναλυτές υποστηρίζουν ότι στη θέση της το Νοέμβριο μπορεί να βρεθεί η κόρη της, Τσέλσι – Πού βασίζεται το σκεπτικό του γιατρού για πιθανή δηλητήριασή τηςH ασθένεια της Χίλαρι Κλίντον άναψε φωτιές στο προεκλογικό σκηνικό των ΗΠΑ με τα αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ να εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις αναφορικά με την επίσημη διάγνωση των γιατρών ότι πάσχει από πνευμονία, γιατρούς να μιλούν για σενάρια δηλητηρίασης τον γερμανικό Τύπο να τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να βγει ο Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ και το Δημοκρατικό κόμμα να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα εξετάζοντας πιθανούς υποψηφίου που θα μπορούσαν να την διαδεχτούν. Ακόμη και όνομα της Τσέλσι πέφτει στο τραπέζι…

Η μονάκριβη κόρη της Τσέλσι μπαίνει στο παιχνίδι; 

Το οικονομικό blog Zero Hedge παραθέτει μία ανάλυση βάζοντας στο παιχνίδι και την μονάκριβη  κόρη της Χίλαρι, Τσέλσι.

«Ο γιατρός της Χίλαρι Κλίντον υποστηρίζει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών διαγνώστηκε με πνευμονία την Παρασκευή και όλη την προηγούμενη εβδομάδα έκανε την εκστρατεία της αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό της, κάτι που οδήγησε στο “ιατρικό επεισόδιο” στην εκδήλωση μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου το πρωί της Κυριακής. Αλλά τι θα συμβεί αν το πρόβλημα της υγείας της εξελιχθεί σοβαρότερα; Βεβαίως οι Δημοκρατικοί έχουν πάντα τη δυνατότητα να συνεχίσουν την κούρσα τους με τη Χίλαρι μπροστά, αλλά σε μια εκστρατεία που θα θυμίζει το “Weekend at Bernie’s” (ταινία στην οποία δύο νεαροί περιφέρουν έναν νεκρό προσποιούμενοι πως είναι ζωντανός, μέχρις ότου να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους). Τι θα συμβεί όμως αν τα πράγματα γίνουν ακόμη χειρότερα;

Παρακάτω ακολουθούν οι επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι Δημοκρατικοί: Όταν πρόκειται για τους υποψήφιους Προέδρους, οι κανόνες τίθενται από τα κόμματα και όχι από το Σύνταγμα. Σύμφωνα με το καταστατικό των Ρεπουμπλικανών, αν ένας υποψήφιος για την Προεδρία πεθάνει ή αρρωστήσει βαριά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να συγκαλέσουν νέο συνέδριο ή να κάνουν μια επίσημη ψηφοφορία μεταξύ των επικεφαλής των πολιτειών για την ανάδειξη του νέου υποψηφίου. Ωστόσο για τους Δημοκρατικούς τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει έναν υποψήφιο που πέθανε ή εγκατέλειψε την κούρσα και να συνεχίσουν κανονικά την εκστρατεία τους. Η αντικατάσταση μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση σε ένα πρόσωπο ή να αντιγράψουν το σύστημα των Ρεπουμπλικανών και να κάνουν ψηφοφορία μεταξύ των αντιπροσώπων των πολιτειών.

Πιθανοί υποψήφιοι για να διαδεχτούν τη Χίλαρι 

Οι Δημοκρατικοί είναι πιθανό να θελήσουν να διατηρήσουν την υποστήριξη των μεγάλων χορηγών που έχουν ήδη δηλώσει… πίστη στην Κλίντον και στον Τιμ Κέιν (το υπ’ αριθμόν 2 μετά τη Χίλαρι) και να δώσουν απευθείας το «κλειδί» στον δεύτερο, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει την κούρσα από εκεί που την άφησε η Κλίντον. Υπενθυμίζεται ότι ο Τιμ Κέιν επιλέχθηκε από την ίδια τη Χίλαρι Κλίντον να είναι το Νο 2, κάτι σαν δεύτερος επικεφαλής των Δημοκρατικών, στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας. Μάλιστα, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Χίλαρι όταν ανακοίνωσε τον Κέιν για τη θέση αυτή έκανε σαφές ποιο ήταν το κριτήριο για την επιλογή της: Επέλεξε έναν άνθρωπο που θα είναι έτοιμος να γίνει πρόεδρος αν συμβεί κάτι. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας απρόβλεπτος συνυποψήφιος και γι’ αυτό οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά αν ο Κέιν θα μπορούσε να διατηρήσει το ισχνό προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του αντιπάλου του για την Προεδρία.
Οι Δημοκρατικοί μπορούν ακόμη να επιλέξουν τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος όμως είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει εκστρατεία, αλλά δεν έχει πει ποτέ ανοιχτά και ευθέως ότι δεν θέλει να γίνει πρόεδρος. Ο Μπάιντεν δεν είναι ούτε Κλίντον ούτε Τραμπ και εύκολα θα μπορούσε να γίνει φαβορί για τη θέση του προέδρου. Άλλωστε, θα έχει την υποστήριξη του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος θα μπορούσε να ενώσει το κόμμα με μια έκκληση για υποστήριξη του σημερινού αντιπροέδρου του. Άλλοι πιθανοί διεκδικητές είναι ο Μπέρνι Σάντερς και η Ελίζαμπεθ Γουόρεν (και οι δύο προοδευτικοί με μεγάλη υποστήριξη εντός του Δημοκρατικού Κόμματος), ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, της Βιρτζίνια Τζιμ Γουέμπ και ο -επίσης από τη Βιρτζίνια- Μάρτιν Ο’Μάλεϊ. Στις ΗΠΑ, όμως, υπάρχει μια πολιτική παράδοση για αναβάθμιση των συζύγων των πολιτικών μετά από έναν απρόσμενο θάνατο. Ο Μπιλ Κλίντον, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Έτσι, αν κάποιος από την οικογένεια κληθεί να πάρει το χρίσμα, αυτή θα είναι η Τσέλσι Κλίντον, η 36χρονη κόρη της Χίλαρι που πληροί το ηλικιακό όριο του Συντάγματος για να γίνει πρόεδρος. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις περισσότερες πολιτείες έχει παρέλθει η ημερομηνία για την κατάθεση υποψηφιότητας από ανεξάρτητους υποψήφιους. Για την αντικατάσταση του υποψηφίου των Δημοκρατικών, εφόσον υπάρχει η ευχή του κόμματος, η αντικατάσταση θα μπορούσε να γίνει μέχρι και έναν μήνα πριν από τις εκλογές. Είναι, επίσης, πιθανό, το Κογκρέσο να αναβάλει ή να μεταθέσει τις εκλογές, αλλά αυτό θα ήταν μια ακραία επιλογή, επισημαίνει στην ανάλυσή του το οικονομικό blog.

Η Χίλαρι ως κλόουν 

Την κλονισμένη υγεία της Χίλαρι σχολιάζει πικρόχολα η εφημερίδα “New York Post” η οποία την εμφανίζει ως… κλόουν αναφερόμενη μάλιστα στα σημεία του σώματός της που έχουν πρόβλημα.

Η Χίλαρι αγνόησε επιδεικτικά τις οδηγίες των γιατρών της για ολιγοήμερη ανάπαυση, γράφει το CNN, την ώρα που ο διεθνής Τύπος επιστρατεύει ειδικούς για να δώσουν την δική τους εξήγηση αναφορικά με την ασθένεια της πρώην «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ. Αν δηλαδή ο επίμονος βήχας της, η αδυναμία να ανέβει τις σκάλες και να σταθεί όρθια, οφείλονται στην πνευμονία από την οποία πάσχει, σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς της.

Το BBC αναφέρει ότι η Χίλαρι πάσχει από “walking pneumonia” ,πνευμονία που προκαλείται από μυκόπλασμα. Πρόκειται για άτυπη πνευμονία η οποία όμως μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κι ένα από τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ο έντονος βήχας.

Πώς είναι όμως δυνατόν να έχει πνευμονία και να αγγίζει  μικρό παιδάκι χωρίς ενδοιασμούς: Ακόμη και το γεγονός ότι επισκέφθηκε την κόρη της Τσέλσι, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών, εγείρει αμφιβολίες για το αν πράγματι πρόκειται για πνευμονία. Την ίδια ώρα, η εικόνα της Χίλαρι να βγαίνει δύο ώρες μετά από το διαμέρισμα της κόρης της Τσέλσι στο Μανχάταν, όπου και μεταφέρθηκε μετά την κατάρρευσή της, αεράτη, φρέσκια και χαμογελαστή προκάλεσε ένα κύμα θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες ωστόσο δεν φαντάζουν και εντελώς παράλογες. Σύμφωνα με χρήστες του Twitter, δεν ήταν η 62χρονη ασθενής Χίλαρι αυτή που χαιρέτησε τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι «είναι μια όμορφη μέρα στη Νέα Υόρκη» αλλά η σωσίας της.

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση που διεξήγαγαν τα UPI/CVoter δείχνουν ότι ο Τραμπ σηκώνει κεφάλι επικρατώντας με ποσοστό 48,7% έναντι της Χίλαρι 45,8% .

Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δήλωσε χτες πως στο επικείμενο debate με τη Χίλαρι δεν θα ήθελε να υπάρχει συντονιστής επισημαίνοντας ότι η τηλεμαχία θα είχε πιο πολύ ενδιαφέρον εάν ήταν ο ίδιος τετ α τετ με την πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Έπεσε θύμα δηλητηρίασης; 

Στις θεωρίες συνωμοσίας εντάχθηκε και αυτή του παθολόγου Μπένετ Ομαλού, ο οποίος μέσω Twitter, υποστήριξε ότι η Χίλαρι Κλίντον μπορεί να έπεσε θύμα δηλητηρίασης. Γι’ αυτό και κάλεσε τους συνεργάτες της να την υποβάλουν σε τοξικολογικές αναλύσεις, προκαλώντας, ωστόσο, μεγάλο σκεπτικισμό από χρήστες του Twitter.

Κατά το σκεπτικό του η δολοφονία ως σενάριο μπορεί να ισχύει από τη στιγμή που αντίπαλοί της Κλίντον είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ υπενθυμίζοντας προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του τη δολοφονία Λιντβινένκο, του πρώην στελέχους της KGB, στη Ρωσία το 2006 που έχει αποδοθεί στην κυβέρνηση της Μόσχας.

Ποια ήταν η μυστηριώδης γυναίκα με τα μπλε;

Φρενίτιδα στα social media με τους χρήστες να κάνουν διάφορες εικασίες αναφορικά με την ασθένεια της Χίλαρι καθώς δεν πείθονται από την επίσημη διάγνωση ότι πάσχει από πνευμονία. Tην ίδια ώρα, σπάνε το …κεφάλι τους για το ποια ήταν η γυναίκα με το σκουρόχρωμο μπλε φόρεμα που κράταγε σφιχτά τη Χίλαρι, λίγα λεπτά αφότου κατέρρευσε.

Η γιατρός της Χίλαρι, Λίζα Μπάρντακ, που ανακοίνωσε πως η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διαγνώστηκε  με πνευμονία από την προηγούμενη Παρασκευή, δύο μέρες προτού καταρρεύσει δημόσια, φέρεται να είναι η γυναίκα πουν στεκόταν δίπλα της. Στο Twitter κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες της Κλίντον , η οποία την ώρα που έφευγε  από την εκδήλωση για την 11η Σεπτεμβρίου και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό της, δεχόταν τη φροντίδα μιας γυναίκας με σκουρόχρωμο μπλε φόρεμα.

Χρήστης του Twitter ανέβασε μία φωτογραφία της Χίλαρι να έχει το δεξί της χέρι στην καρδιά και το αριστερό στα χέρια αυτής της γυναίκας. «Μυστική νοσοκόμα τσεκάρει τον σφυγμό της Χίλαρι; Ετσι φαίνεται» έγραψε ο χρήστης. Μια δεύτερη φωτογραφία, που επίσης αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει την κυρία Κλίντον να μιλά στη γυναίκα με το μπλε φόρεμα ενώ της κρατάει τα δάχτυλα. «Η Χίλαρι σφίγγει τα δάχτυλα της νοσοκόμας της», έγραψε άλλος χρήστης . «Ξεκάθαρα, είναι αποπροσανατολισμένη. Τελικό στάδιο της νόσου του Πάρκινσον;», αναρωτιέται. Ένας άλλο χρήστης έγραψε: «Η βοηθός της τής λέει: “σφίξε μου τα δάχτυλα”. Ένα νευρολογικό τεστ. Όχι πνευμονία!»

περισσότερα
Back to top button