Ελλάδα

Σαν σήμερα, 13/9/1988 οι IRON MAIDEN ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα (φωτογραφίες – σπάνιο βίντεο)

Η συναυλία των Iron Maiden αποτέλεσε χωρίς καμία αμφιβολία την σημαντικότερη στιγμή της σκληρής μουσικής στην χώρα μας την δεκαετία του ’80. Η αρχή είχε γίνει με το live των Saxon δύο χρόνια πριν στη Ριζούπολη, ενώ την ίδια χρονιά με τη συναυλία των Maiden, επισκέφθηκαν τη χώρα μας και οι Motorhead λίγους μήνες πριν. Παρά τις φήμες του 1985 και του 1986, η Σιδηρά Παρθένα ακόμη δεν είχε εμφανιστεί στην χώρα μας. Το 1988 γίνεται η ανακοίνωση γι αυτή την ιστορική μέρα.

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ο έβδομος γιος θα εμφανιζόταν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στο γήπεδο της ΑΕΚ, μπροστά σε περισσότερα από 20.000 άτομα. Στο γήπεδο το οποίο ακούγονταν συνθήματα μόνο υπέρ της κιτρινόμαυρης ομάδας, εκείνη την ημέρα υπήρχαν μόνο ιαχές κι ενδείξεις λατρείας προς δύο μόνο λέξεις: IRON MAIDEN! Η μπάντα ξεκινά με το Moonchild κι όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ιστορία που κάποιοι έχουν ζήσει, και κάποιοι που απλά έχουν ακούσει.

 

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Πριν λίγο ανέβηκε ένα πολύ μεγάλο απόσπασμα από την εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης “Το ΡΟΚ του μέλλοντος μας”, με ρεπορτάζ σχετικά με τη σκληρή μουσική, τις metal συναυλίες, την άποψη των αστυνομικών και του κόσμου για τη βία σε αυτά τα μουσικά events, αλλά και δηλώσεις από Τζώνυ Βαβούρα και Πάυλο Σιδηρόπουλο, μεταξύ άλλων!

Και φυσικά μίνι συνέντευξη του αρχηγού των IRON MAIDEN, Steve Harris, μιας και η εκπομπή έγινε με αφορμή τη πρώτη μεγάλη συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος στη χώρα μας, στις 13 Σεπτεμβρίου 1988!

Επίσης στην εκπομπή θα δούμε και απόσπασμα από την εμφάνιση της Joan Jett στη χώρα μας, τότε σε συναυλία που έγινε στο Παναθηναϊκό στάδιο για το AIDS!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!

 

 

 

 

 

rockoverdose.gr

περισσότερα
Back to top button