Καστοριά

Καστοριά – συνταγή: Ανάποδο κέικ ανανά

Από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
225 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
Ξύσμα από ενα λάιμ
500 γρ κομπόστα ανανά σε ροδέλες
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι από την κομπόστα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίν απ
Λίγα κερασάκια μαρασκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού 23 εκατοστών σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μέλι και το ζεσταίνουμε μαζί με το ξύσμα λάιμ σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε το σιρόπι στην επιφάνεια του ταψιού και φροντίζουμε να πάει παντού. Καλύπτουμε επίσης τον πάτο με ροδέλες ανανά.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατεψουν, κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και έπειτα το αλεύρι εναλλάξ με το σιρόπι της κομπόστας τα οποία Ενσωματωνουμε με μια μαριζ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί επάνω στον ανανά.

Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτά στον αέρα.Αφου ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυριζουμε σε μια πιατέλα.

Γαρνιρουμε με τα κερασάκια και σερβίρουμε..

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

erasitexnies.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button