Κόσμος

Η δημοσίευση στο Facebook που άλλαξε τη ζωή ενός 89χρονου παγωτατζή (εικονες)

dhamsdao1Ο «καλός Σαμαρείτης» που συγκέντρωσε χιλιάδες δολάρια

Από τη μια μέρα στην άλλη άλλαξε η ζωή ενός ηλικιωμένου πλανόδιου πωλητή παγωτού σε μια περιοχή του Σικάγο.

Ένας «καλός Σαμαρείτης» κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 100.000 δολάρια για να βοηθήσει τον ηλικιωμένο άνδρα που πάλευε να σύρει το καροτσάκι του με τις κατεψυγμένες λιχουδιές.

Όλα μάλιστα ξεκίνησαν με μια δημοσίευση στο Facebook. Ο άνδρας με το όνομα Joel Cervantes Macias οδηγούσε σε έναν δρόμο στο Σικάγο όταν είδε τον Fidencio Sanchez να προσπαθεί να μετακινήσει το καλάθι του. Όπως αποκάλυψε, αυτό του ράγισε την καρδιά καθώς θεώρησε ότι είχε έρθει η ώρα να απολαύσει τη συνταξιοδότησή του και όχι να παιδεύεται στο δρόμο σε αυτή την ηλικία.

dhamsdao2

Ο ίδιος αποφάσισε να δημοσιεύσει μια εικόνα του στο Facebook γράφοντας «Σέβομαι αυτό τον άνθρωπο στο έπακρο». Στη συνέχεια αγόρασε παγωτά αξίας 50 δολαρίων και έφυγε. Λίγες ώρες αργότερα όμως διαπίστωσε ότι αυτή η δημοσίευσή του στο κοινωνικό δίκτυο άγγιξε τις καρδιές πάρα πολλών ανθρώπων και αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία συλλογής χρημάτων για να βοηθήσει τον ηλικιωμένο να ζήσει από εδώ και πέρα μια πιο εύκολη ζωή μαζί με τη σύζυγό του.

dhamsdao3

Ο 89χρονος έκανε για πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά σπρώχνοντας το καρότσι του για να βγάλει μερικά χρήματα ώστε να ζήσει την οικογένειά του. Είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από λίγο καιρό αλλά επέστρεψε στη δουλειά του όταν η κόρη του πέθανε τον Ιούλιο. Η γυναίκα του είχε επίσης αρρωστήσει και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα.

dhamsdao4

Ο Macias αποφάσισε να ξεκινήσει την εκστρατεία με σκοπό να συγκεντρωθούν 3.000 δολάρια αλλά τελικά συγκέντρωσε μέσα σε λίγες μέρες 115.000 δολάρια με 5.600 ανθρώπους να δίνουν χρήματα γι’ αυτόν.

Ο ηλικιωμένος που είδε τη ζωή του να αλλάζει λέει ότι θα μοιραστεί τα χρήματα με εκκλησίες που βοηθούν τον κόσμο που έχει ανάγκη αλλά και με τα εγγόνια του. Ο άνδρας που έκανε τη δημοσίευση σκοπεύει να κάνει ζωντανή μετάδοση για την παράδοση των χρημάτων και ευχαριστεί πολύ όλο τον κόσμο που βοήθησε.

newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button