Ελλάδα

Στάχτη η Θάσος από την πύρινη λαίλαπα – Στο νησί ο πρωθυπουργός

550_334_535460Εικόνες καταστροφής στη Θάσο, η ο οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περισσότερα από 10 σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, οικισμοί εκκενώθηκαν και 5 πυροσβέστες τραυματίστηκαν.

Τα πύρινα μέτωπα, που ξεκίνησαν από κεραυνό τα ξημερώματα του Σαββάτου, κράτησαν επί ποδός τις πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές στην διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι και η τεράστια έκταση των πυρκαγιών, οι οποίες αναζωπυρώνονταν.

Σύμφωνα με το thasorama.gr, ο δήμος Θάσου ανακοίνωσε ότι ο αγιασμός αναβάλλεται και όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά. Στη Θάσο μεταβαίνει και κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κεφαλονιά, θα έχει επιτόπου ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς καθώς και για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Όπως ανακοινώθηκε απόψε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

Χθες στο νησί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών και τοπικών φορέων για την εκτίμηση της κατάστασης, με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Χατζηεμμανουήλ είπε ότι την Κυριακή η κατάσταση ήταν καλύτερη, καθώς υπήρχε μεγαλύτερος συντονισμός και οργάνωση. Παρόλα αυτά απέφυγε να εκτιμήσει τον όγκο και την καταστροφή από τα πύρινα μέτωπα.

real.gr

περισσότερα
Back to top button