Κόσμος

Ένα εντυπωσιακό σπίτι α λα Τζέιμς Μποντ (εικονες)

kebeav1Μια κατασκευή που συνδυάζει υπέροχα τα παλιά και νέα στοιχεία

Εάν ψάχνετε μία φουτουριστική φωλιά στο στιλ του Τζέιμς Μποντ, που θα σας προσφέρει απέραντη θέα, τότε μάλλον την έχετε βρει.

Πρόκειται για έναν πύργο νερού κατασκευασμένο από πέτρα, αλλά αυτό που κάνει το συγκεκριμένο κτίσμα ξεχωριστό και ελκυστικό είναι το καταπληκτικό κτίριο που τυλίγεται γύρω από τον πύργο.

Η κατασκευή συνδυάζει υπέροχα τα παλιά και νέα στοιχεία με τον αρχιτέκτονα Τζούλιαν Μπέκερ να δηλώνει ότι ένα «ακραίο» νέο κτίριο ήταν ο μόνος τρόπος για να συμπληρώσει τον εκκεντρικό πύργο που χτίστηκε τον 19ο αιώνα.

kebeav2

«Ο πύργος είναι τόσο χαρακτηριστικός που δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι παρόμοιο. Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια πέτρα και να μιμηθούμε την κατασκευή και τα δύο δεν θα μπορούσαν να συγκριθούν με το πρωτότυπο», δήλωσε ο κ. Μπέκερ.

«Με τον τρόπο που επιλέχθηκε, υπάρχει μία πλήρης αντίφαση του στιλ, με το νέο κτίριο να συμπληρώνει με χιούμορ το παλιό», είπε.

kebeav3

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Έλις Γουίλιαμς, το σπίτι έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία, και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Κέβιν ΜακΚλάουντ, με τα 100 κορυφαία σχέδια, ενώ έχει πάρει 11 ακόμα βραβεία μεταξύ των οποίων το βραβείο RIBA το 2006.

Η μείξη του σύγχρονου ντιζάιν με την παλιά βιομηχανική αρχιτεκτονική έχει δώσει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα, παρέχοντας δύο ενιαίους χώρους υποδοχής, μία τραπεζαρία και κουζίνα στο ισόγειο.

kebeav4

Οι όροφοι περιλαμβάνουν πέντε δίκλινα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου ενός μάστερ σε μορφή μεζονέτας, στην οποία στο επάνω επίπεδο βρίσκεται το μπάνιο. Οι τρεις σουίτες με τα μπάνια που διαθέτουν βαθιές μπανιέρες και ντους. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με ηχοσύστημα και στον πέμπτο όροφο στεγάζεται ένα γυμναστήριο και μία σάουνα.

kebeav5

Ωστόσο το μεγάλο ατού του σπιτιού είναι το ρουφ γκάρντεν με το ξύλινο δάπεδο και τον πυργίσκο που είναι εξοπλισμένος με ένα υδρομασάζ από το οποίο μπορείτε να απολαύσετε θέα 360 μοιρών, βλέποντας όχι μόνο την ύπαιθρο των βρετανικών περιοχών Τσεσάιρ και Ντέρμπισαϊρ, αλλά φτάνοντας μέχρι το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ.

Το ένα τρίτο του κήπου είναι καλυμμένο από παλιά δέντρα, ενώ περιλαμβάνει και μία ιαπωνική λίμνη με ψάρια κόι.

Το κτίριο είναι προς πώληση έναντι 3,157 εκατ. ευρώ.

newsbeast.gr

περισσότερα
Back to top button