Κόσμος

Με GPS στα αυτοκίνητα των δημοσίων υπαλλήλων, η Ιταλία τσεκάρει ποιοι δουλεύουν και ποιοι όχι (βίντεο)

newego_large_t_1101_54797228_type13145Έρευνα σε 29 εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα στη Σικελία ξεκίνησε η αστυνομία οικονομικού εγκλήματος της χώρας, αποκαλύπτοντας πως οι εργαζόμενοι απουσίαζαν από την δουλειά τους κατά μέσο όρο 40% του χρόνου εργασίας.

Σε έναν μήνα μάλιστα, το ποσοστό των απουσιών εκτοξεύτηκε στο 85%, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία οικονομικού εγκλήματος.

Οι ερευνητές μελέτησαν 6.800 ώρες των βίντεο και των δεδομένων από τις συσκευές GPS που είχαν εγκαταστήσει στα αυτοκίνητα των εργαζομένων και αποκάλυψαν πως οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στις Συρακούσες της Σικελίας χτυπούσαν κάρτα το πρωί και στη συνέχεια έφευγαν για να περάσουν πιο χαλαρά το χρόνο τους.

Για την παρακολούθηση των εργαζομένων χρησιμοποιήθηκαν επίσης κρυφές κάμερες επιτήρησης.

Τα δεδομένα έδειξαν πως οι εργαζόμενοι επέστρεφαν στο σπίτι τους αφού χτυπούσαν την κάρτα τους, ασχολούμενοι με προσωπικά καθήκοντα, όπως μία επίσκεψη σε γιατρό ή σε δημόσιες υπηρεσίες, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν κηπουρική επί πληρωμή, αναφέρει η Il Corriere. Οι αγορές στα καταστήματα αποδεικνύονται μια ιδιαίτερα δημοφιλής εναλλακτική λύση στην εργασία, με τους εργαζόμενους να επισκέπτονται τις τοπικές αγορές και τα εμπορικά κέντρα.

 Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 και είναι μία από τους νέους αυστηρότερους νόμους της Ιταλίας κατά της απουσίας από την εργασία.

«29 εργαζόμενοι πιάστηκαν στις Συρακούσες. Ο νόμος #RiformaPa θα εφαρμοστεί: Ταχεία λήξη των συμβάσεων τους» ανακοίνωσε στο Twitter την Τετάρτη η Μαριάνα Μαντία, υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Ιταλίας.

Αυτοί που «πιάστηκαν» για εξαπάτηση θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για απάτη, ενώ έρευνες έχουν ξεκινήσει και για όσους χτυπούσαν τις κάρτες των απόντων εργαζομένων.

Το βίντεο που ακολουθεί έδωσε στη δημοσιότητα η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας και δείχνει υπαλλήλους που πηγαίνουν για ψώνια εν ώρα εργασίας.

Δείτε το βίντεο στο ethnos.gr

περισσότερα
Back to top button