Γρεβενά

Εμπλοκή στελεχών της ΝΔ στο σκάνδαλο των ΒΕΠΕ Γρεβενών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

grevenΑπάντηση από τον “λαλίστατο για θέματα Δημόσιας Διοίκησης και δημοσίων πόρων” Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το γεγονός ότι εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα ακόμα σκάνδαλο, αυτό της “Μελέτης-Κατασκευής Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής ΒΕΠΕ Γρεβενών” δεν μας εκπλήσσει», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

AdTech AdΗ υπόθεση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αφορά το έργο «Μελέτη-Κατασκευή Βιομηχανική Επιχειρηματική Περιοχή ΒΕΠΕ Γρεβενών», σχετικά με την προγραμματική σύμβαση που συνάφθηκε στις 20/12/2007, με προϋπολογισμό ύψους 800.000 ευρώ, και παρά την πλήρη εκταμίευση του ποσού από τη Νομαρχία Γρεβενών, η μελέτη, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη δικογραφία, δεν παραδόθηκε ποτέ εξ ολοκλήρου στη Νομαρχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σε μία ακόμα υπόθεση που αφορά πόρους του Δημοσίου, που ταλανίζει για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία των Γρεβενών, πρωταγωνιστές είναι στελέχη της ΝΔ, που διώκονται με ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι». Ειδικότερα, σημειώνει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται εξέχοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Τιμολέων Κοψαχείλης, ο οποίος τότε κατείχε τη θέση του προέδρου της ΒΕΠΕ Γρεβενών και ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο οποίος ήταν ο νομάρχης Γρεβενών κατά την επίμαχη περίοδο.

«Αναμένουμε από τον κατά τα άλλα λαλίστατο για τα θέματα που άπτονται της Δημόσιας Διοίκησης και των δημόσιων πόρων, Κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για το ζήτημα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σε δική του ανακοίνωση τονίζει ως « είναι γνωστό  ότι ΣΥΡΙΖΑ και ψέμα είναι ένα και το αυτό» επισημαίνοντας πως «σήμερα, ξεπέρασαν τον χειρότερο εαυτό τους. Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα χιλιάδες ψέματα που έχουν πει, πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα» τονίζει η ΝΔ δηλώνοντας πως «μια δημοσκόπηση με διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου, τους κάνει να χτυπήσει η παραζάλη τους … κόκκινο. Τους αφήνουμε στη μοναξιά τους γιατί ο ελληνικός λαός τους πήρε χαμπάρι» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

news247.gr

περισσότερα
Back to top button