Κόσμος

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη της πρώην «Μις Βοσνία»

BC47B596B9CEBF4F1A54D18EFA0DA785Μια φυγόποινη… εστεμμένη: Πρώην βασίλισσα ομορφιάς στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη διαφεύγει της σύλληψης μετά την καταδίκη της σε φυλάκιση για την εμπλοκή της ως «δόλωμα» σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η 30χρονη Σλομποντάνκα Τόσιτς κρίθηκε ένοχη τον Ιούλιο καθώς φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα το 2006 από μέλος της βοσνιακής μαφίας, που είχε σκοπό να σκοτώσει έναν αντίπαλό του, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με εκείνην. Εφετείο στο Σαράγεβο ενέκρινε την πρωτόδικη απόφαση που προέβλεπε ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών.

Έχοντας τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, εκείνη δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον των αρχών προκειμένου να εκτίσει την ποινή της.

Συνεπώς, «έπειτα από αίτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol σε βάρος της Σλομποντάνκα Τόσιτς» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου.

Η πρώην βασίλισσα της ομορφιάς καταδικάστηκε καθώς συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του Ντζόρτζιε Ζντράλε, που θεωρείται στέλεχος του τοπικού υποκόσμου, για λογαριασμό της «εγκληματικής οργάνωσης» του Ντάρκο Ελέζ, που εξαρθρώθηκε το 2012.

Τον Απρίλιο του 2006 ο Ντζόρτζιε Ζντράλε είχε πάει σε ένα ραντεβού που του είχε κλείσει η 19χρονη τότε Σλομποντάνκα Τόσιτς, η οποία εκείνη την εποχή είχε κερδίσει τον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας της Βοσνίας. Η Τόσιτς ενεργούσε, σύμφωνα με την εισαγγελία, για λογαριασμό του Ντάρκο Ελέζ.

«Δεδομένου ότι ο Ντζόρτζιε Ζντράλε ήταν ερωτευμένος με εκείνη είχαν συμφωνήσει ότι θα την πήγαινε στο σπίτι μιας φίλης υπό το πρόσχημα ότι έψαχνε κάποια εγχειρίδια για τις σπουδές της, γνωρίζοντας παράλληλα ότι θα στηνόταν μια ενέδρα από άνδρες που είχαν πρόθεση να [τον] σκοτώσουν», σύμφωνα με την ετυμηγορία.

Οι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Ζντράλε στην πλάτη και το μπράτσο όμως κατάφερε να διαφύγει.

Οι δύο άνδρες είναι σήμερα στην φυλακή. Ο Ελέζ στη Σερβία και το Ζντράλε στην Βοσνία για τη δολοφονία πρώην αξιωματικού της αστυνομίας.

Έναν χρόνο πριν από τα γεγονότα, η Σλομποντάνκα Τόσιτς είχε κερδίσει τον τίτλο Μις Βοσνία στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Miss Universe.

«Αυτό που μου καταλογίζουν είναι παράλογο. Όλη αυτή η κατάσταση είναι παράλογη […]. Εάν πάω στην φυλακή, [έστω] για μία ημέρα θα είναι η κόλαση» είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο η καλλονή, που είχε κάνει εξώφυλλο στο Playboy, λίγες ημέρες πριν από την έκδοση της ετυμηγορίας.

tovima.gr

περισσότερα
Back to top button