ΕλλάδαΚόσμος

Καιρός να διαγράψουμε ορισμένες από τις πληροφορίες που μοιραζόμαστε στο Facebook!

facebooΕίναι διασκέδαση και μας αρέσει να μοιραζόμαστε αγαπημένες στιγμές με φίλους και γνωστούς, ο κίνδυνος όμως κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Το Facebook ξέρει πολλά για σένα και του το έχεις επιτρέψει ο ίδιος. Δεν είναι κακή η ιδέα, να μοιραζόμαστε όλες εκείνες τις εμπειρίες που θέλουμε με τα κοντινά μας πρόσωπα, να αλληλεπιδρούμε μαζί τους, να κάνουμε πλάκα και να το κρατάμε συνεχώς ενήμερο. Το ζήτημα είναι πως πάντα μιλάμε για internet, που οι πληροφορίες διαχέονται παντού και ο πιστός μας φίλος Facebook ίσως και να μην είναι τόσο ασφαλής ιστότοπος, για να καταγράφουμε τελικά τόσα πολλά προσωπικά στοιχεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα τoυ Independent, εκτός από τον έλεγχο που μας ζητούν να έχουμε ο καθένας για το προφίλ μας στο  facebook, καλό θα ήταν να απαλείψουμε ορισμένες πληροφορίες.

Τα ενδιαφέροντα

Αυτή η χρήση ίσως είναι και το πιο εύχρηστο εργαλείο του facebook. Συγκεντρώνει οτιδήποτε μπορεί να σας παρακινήσει να πατήσετε like βάση των προτιμήσεων σας, προκειμένου να αυξήσει τις διαφημίσεις στην εκάστοτε περίπτωση. Αυτό το καταφέρνει με δύο τρόπους, πρώτον ενθαρρύνοντας τους χρήστες να πατήσουν Like και το κάθε προϊόν προστίθεται αυτομάτως στα ενδιαφέροντα των προφίλ τους και στη συνέχεια μαντεύουν και για άλλα πράγματα βασιζόμενοι στις δραστηριότητες και τα Likes τους. Οι πληροφορίες όμως αυτές μπορεί να είναι ιδιωτικές ή ορισμένα άτομα να μην επιθυμούν να δημοσιεύονται κατά αυτόν τον τρόπο. Έτσι όποιον τον ενδιαφέρει μπορεί να παραλείψει ή και να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις αυτές, μέσω του προφίλ του.

Τα γενέθλια

Τα γενέθλια στο Facebook είναι κάτι σαν το Α και το Ω. οι περισσότεροι τα έχουν προσθέσει στον τοίχο τους και όπως κάθε φορά περιμένουν τους άλλους να τους ευχηθούν την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθούν στις περιπτώσεις των φίλων τους. Η πληροφορία ωστόσο αυτή είναι τόσο σημαντική που μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες προσωπικές, όπως τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς σας. Καλό θα ήταν να είστε λίγο πιο προσεκτικοί με αυτό το στοιχείο.

AdTech Ad

Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS LOGO) - RTR4C0UZ

Η διεύθυνση

Πολλοί προσθέτουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία και την προσωπική τους διεύθυνση. Όταν όμως μια εφαρμογή όπως και το Facebook ανήκουν στο διαδίκτυο και μπορεί να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε, μέχρι και άγνωστοι, μια πληροφορία σαν και αυτή θα πρέπει να προφυλάσσεται τόσο πολύ, που και να μην συμπεριλαμβάνεται στο προφίλ κάποιου. Αν όντως κάποιος θέλει να το συμπεριλαμβάνει μπορεί να το έχει ως προσωπική πληροφορία ή να την αποστέλλει με direct message σε κάποιον της επιλογής του.

Δουλειά και σχολείο

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να ξαναβρεθείτε με χαμένους συμμαθητές και φίλους καθώς και για εύρεση εργασίας. Ωστόσο και αφορμή για να σας προσεγγίσει κάποιος με έναν παράδοξο τρόπο. Κρατώντας συνεχώς ενήμερα τα στοιχεία αυτά μπορεί κάποιος να σας παρακολουθεί μέσω αυτής της διόδου. Μπορείτε λοιπόν να αλλάζετε τις πληροφορίες αυτές ή και να δίνετε το όνομα της εταιρείας και όχι το ακριβώς τμήμα που εργάζεστε.

Παλιές ντροπιαστικές πληροφορίες

Στο σημείο αυτό δεν αναφερόμαστε τόσο σε θέμα προστασίας και ασφάλειας, επειδή όμως το facebook μετράει ήδη χρόνια λειτουργίας, μαζί με αυτό μεγαλώνουμε και εμείς οι ίδιοι. Οπότε παλιές φωτογραφίες, posts και άλλες πληροφορίες που ανεβάζαμε μπορεί τώρα να μας φαίνονται ντροπιαστικές ίσως θα έπρεπε να ρίξουμε ξανά μια ματιά σε όλες αυτές τις παλιές μας δραστηριότητες και να επιλέξουμε τι θέλουμε να υπάρχει και τι όχι τελικά.

popaganda.gr

περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button