ΕλλάδαΚαστοριά

Ετοιμάζει τη νέα του ταινία ο Καστοριανός σκηνοθέτης Μπάμπης Μακρίδης

makridis

Ο Μπάμπης Μακρίδης επιστρέφει με τον «Οίκτο» και ξανασυναντά τον Ευθύμη Φιλίποου («L», «Αστακός», «Κυνόδοντας») στο σενάριο

Μεγάλη επιτυχία για την ταινία «Οίκτος», ελληνοπολωνικής συμπαραγωγής, η οποία εξασφάλισε το ποσό των 100.000€, στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages.Η ταινία που χρηματοδοτείται είναι σε σκηνοθεσία του Μπάμπη Μακρίδη, ο οποίος επιστρέφει τέσσερα χρόνια μετά το «L»,  που έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Σάντανς to 2012.

To σενάριο «Οίκτου» είναι των Ευθύμη Φιλίππου και Μπάμπη Μακρίδη και η ιστορία αφορά έναν άντρα που νιώθει ευτυχισμένος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος και επιβιώνει σε έναν κόσμο που δεν είναι όσο σκληρός θα ήθελε. Ένας άντρας που έχει ανάγκη τον οίκτο, που έχει εξάρτηση από την λύπη και που δημιουργεί μόνος του τον πόνο όταν δεν του προσφέρεται.

Η παραγωγή ανήκει στους Αμάντα Λιβανού και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο από την Ελλάδα με συμπαραγωγούς τις  Klaudia Smieja και Beata Rzezniczek από την Πολωνία και με συνεργάτη Παραγωγό τον Peter Carlton από την Αγγλία. Συγκριμένα οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι οι NEDA FILM, FALIRO HOUSE PRODUCTIONS (Ελλάδα), MADANTS (Πολωνία), με τη συμπαραγωγή της  ΕΡΤ και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση -Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και σε συνεργασία με την Warp Films (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ταινίας ανέρχεται στα 706.000€ και τα γυρίσματα θα γίνουν στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2016.

 

cinemag.gr

περισσότερα
Back to top button