Καστοριά

Καστοριά: Αντιπεριφέρεια και Δήμος θα συνεργαστούν για την αξιοποίηση της πλαζ

ΠΛΑΖ

Αυτό δήλωσε ο αντιδήμαρχος  Τουρισμού  και Επιχειρηματικότητας Δημήτρης Πετρόπουλος.

«Δεν  επιβλήθηκε κανένα απολύτως πρόστιμο. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να αναδείξουμε  τη συγκεκριμένη περιοχή . Δεν πρόκειται  για παραλία είναι πλαζ, η οποία προϋπήρχε.

Βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς  και έχει έρθει και η  πρώτη πρόταση, από  πλευράς τους. ούτως  ώστε να  χαρακτηριστεί  όχι μόνο η  συγκεκριμένη πλαζ αλλά κι άλλη μια, ή άλλες δυο, για να  μπορέσουμε  επιτέλους να τις λειτουργήσουμε με τις νόμιμες διαδικασίες»  σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Ανέφερε ακόμη ότι  στόχος του Δήμου είναι να δημιουργηθεί μια οργανωμένη πλαζ με υποδομές για ΑΜΕΑ, ντουζιέρες, αποδυτήρια , ενώ θα υπάρχει και  ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων.

« Άρα, μιλάμε για μια οργανωμένη πλαζ.  Θεωρώ ότι θα  είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες του  Δήμου από την επόμενη  χρονιά, εφόσον πάρουμε – και θα τις πάρουμε από τη στιγμή που συνεργαζόμαστε- τις εγκρίσεις  για  να  αναδείξουμε επιτέλους αυτό που έχουμε. Γιατί  στόχος του  Δήμου και της Αντιδημαρχίας, είναι να αναδείξουμε αυτή τη λίμνη. Πραγματικά, βλέπετε τα τελευταία δυο χρόνια είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον, μπαίνουμε στη λίμνη. Είναι ένα κομμάτι το οποίο θα φέρει πολλά στον τουρισμό, στην Καστοριά, με διάφορες δραστηριότητες» επισήμανε.

Υπάρχει επίσης  σκέψη να αξιοποιηθούν και άλλα σημεία της λίμνης στα οποία  οι κάτοικοι της Καστοριάς  κολυμπούσαν κατά τα παλαιότερα χρόνια και αυτά είναι  κοντά στον Λιμναίο Οικισμό, στο Μαυροχώρι αλλά και στην Πολυκάρπη.

Ελένη Ψωμαδάκη

 

fonikastorias.gr

 

περισσότερα
Back to top button