Ελλάδα

Ψάρεψαν κόκκινα πιράνχας του Αμαζονίου στη Δοϊράνη!

Συναγερμός έχει σημάνει στη λίμνη Δοϊράνη μετά τον εντοπισμό από το Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων του Πανεπιστημίου των Σκοπίων κόκκινου πιράνχας.

Συναγερμός έχει σημάνει στη λίμνη Δοϊράνη μετά τον εντοπισμό από το Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων του Πανεπιστημίου των Σκοπίων ψαριού το οποίο αποδείχθηκε ότι πρόκειται για έναν τύπο κόκκινου πιράνχας από τον Αμαζόνιο.

Το ψάρι, παρά το μικρό του μέγεθος, έχει κοφτερά δόντια και η όψη του προκαλεί τρόμο. Η εκτίμηση των αρχών είναι ότι το ψάρι ή τα ψάρια τα έριξε στη λίμνη ανθρώπινο χέρι.

Ωστόσο η εμφάνισή τους προκάλεσε μεγάλο θόρυβο κυρίως στα γειτονικά Σκόπια, καθώς η λίμνη αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά την Οχρίδα, και αποτελεί αγαπημένο θέρετρο για τους κατοίκους της χώρας και τους Σέρβους οι οποίοι κάθε καλοκαίρι απολαμβάνουν τις διακοπές τους εκεί και βουτούν για μπάνιο στα δροσερά νερά της λίμνης.

Το περίεργο είναι ότι το τροπικό ψάρι το οποίο σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιστήμης των Ζώων έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και συχνά παίρνει ένα κόκκινο χρώμα στην κοιλιά του.

Ο Στέργιος Ντέντας από την ελληνικό χωριό Δοϊράνη, μιλώντας στο Έθνος, λέει ότι πριν από έναν μήνα μάζεψε από τα δίχτυα του ένα περίεργο ψάρι, αλλά ποτέ δεν θα μάθουμε το είδος, καθώς το… κατανάλωσε. «Το έδειξα σε ψαράδες της ΠΓΔΜ και μου είπαν ότι τρώγεται, ήταν άλλωστε αρκετά μεγάλο και παχύ.

thetoc.gr

περισσότερα
Back to top button