Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η Καστοριά κοντά στους πρόσφυγες

P1180473

Συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση γι’ αλληλεγγύη  στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο ΔΕΔΗΣ κι έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Η Κίνηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης προμήθευσε τις νεαρές μητέρες με μεγάλη ποσότητα από πάνες, ενώ ιδιώτες καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, μοιράζοντας παιχνίδια, γλυκά, ρουχισμό και κυρίως αγάπη και χαμόγελα στους φίλους μας πρόσφυγες. Η χαρά που βλέπουν στα πρόσωπα των μικρών παιδιών είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους. Οι ανάγκες για παπούτσια και ρουχισμό συνεχίζουν όμως να υπάρχουν, καθώς ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών είναι αρκετά μεγάλος.

Στον τομέα της ψυχαγωγίας, η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροχωρίου προγραμμάτισε την προβολή δύο ταινιών την Πέμπτη 1/9, ενώ σειρά δράσεων ετοιμάζει κι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όσον αφορά την ιατρική περίθαλψη των προσφύγων, οι γιατροί του νοσοκομείου ανέλαβαν να τους εξετάζουν και να παρέχουν τα φάρμακα που χρειάζονται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 30/8 θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο κοινωνική λειτουργός, για να καταγράψει τις ανάγκες που έχουν προκύψει, έτσι ώστε να υπάρχει πιο συστηματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button