Ελλάδα

Cheesecake με σοκολάτα

cheesecake me sokolata_teaser_cf5a5c756fc6d800f8f612794c5479c0Υλικά

  • 180 γρ. μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα στο μπλέντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (πιπερόριζα) σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
  • 90 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό
  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι (golden syrup)
  • φλούδες σοκολάτας για τη διακόσμηση

 

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε με λίγο βούτυρο μια φόρμα με κινητά τοιχώματα και τη στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο επίσης βουτυρώνετε ελαφρά. Αναμειγνύετε τα μπισκότα με το τζίντζερ, το κακάο και κατόπιν με το βούτυρο. Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί και το απλώνετε μέσα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνειά του. Αφήνετε τη φόρμα στο ψυγείο 15’.
  2. Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψε. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι και τη διαλυμένη ζελατίνη (αφού τη ζεστάνετε ελαφρά). Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Κατόπιν λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύετε καλά. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνετε πάνω στα μπισκότα τη σοκολατένια κρέμα. Αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Ξεφορμάρετε, γαρνίρετε με φλούδες σοκολάτας.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button