Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Πόσο είναι το κόστος φιλοξενίας των προσφύγων

P1180190

Πριν από έναν μήνα, κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας περιόδευσε στις Π.Ε. Γρεβενών, Καστοριάς, και Φλώρινας, όπου επόπτευσε ξενοδοχειακές μονάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για φιλοξενία προσφύγων. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα δραστηριοποιούνται στην ορεινή περιοχή των Γρεβενών καθ’ οδόν προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

Οι υπεύθυνοι της Ύπατης Αρμοστείας επέλεξαν μονάδες που με βάση της άδεια λειτουργίας τους διαθέτουν τουλάχιστον 40 κλίνες και υπέγραψαν συμβάσεις με τους ιδιοκτήτες τους. Στις συμβάσεις προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση 23ευρώ/άτομο, ενώ με ρητό τρόπο γίνεται σαφές ότι στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται η παροχή πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού γεύματος.

Σε κάποιες περιπτώσεις, που οι χώροι φιλοξενίας βρίσκονται μακριά από πόλεις και δεν υπάρχει συγκοινωνία, ζήτησαν από τους ξενοδόχους, σε συνεργασία με λεωφορειούχους των περιοχών, να υπάρξει συγκοινωνιακή πρόβλεψη ώστε κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι πρόσφυγες να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα προς τα αστικά κέντρα για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων είναι διάρκειας έξι μηνών με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για επιπλέον έξι μήνες.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο newsbeast.gr

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button