Καστοριά

“Μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των κοινωνιών μας” (του Λεωνίδα Εκιντζόγλου)

ekintzogloyleonidas1

Όπως πάρα πολλοί φαντάζομαι συμπολίτες μου ξεκίνησα κι εγώ την παρατήρηση του εκτεταμένου αυτού φαινομένου μετανάστευσης ανατολικών και νότιων λαών στην Ευρώπη με συναισθήματα συμπόνιας συμπάθειας ενσυναίσθησης και με μεγάλες τάσεις αρωγής και έμπρακτης βοήθειας.

ΟΜΩΣ!
Σταδιακά και προσεκτικά μεταβάλλω την θέση μου. Οι διαστάσεις του φαινομένου είναι τέτοιες που κινδυνεύει να καταστεί ανεξέλεγκτο και να επηρεάσει με δραστικό καταλυτικό τρόπο τον σύνολο Δυτικό μας πολιτισμό. Δεν έχω τίποτε με αυτούς τους ανθρώπους πέρα από το γεγονός ότι τους φοβάμαι και του ότι δεν εγκρίνω ποσώς την ενδυματολογική τους αισθητική. Γνωρίζω παρ’ όλα αυτά αρκετά για το Ισλάμ ώστε να αντιλαμβάνομαι ότι αυτή την στιγμή, επιτρέποντας αυτές τις ροές, στην ουσία κουρδίζουμε μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των κοινωνιών μας.

Αυτό που σήμερα μας συγκινεί και μας παροτρύνει σε ουμανιστικές αντιδράσεις αύριο θα μας τρομοκρατεί και θα εξάπτει τα πιο αιμοβόρα πάθη μας. Η σύγκρουση των δύο πολιτισμών που θα έρθει θα είναι αναπότρεπτη και πολύ αιματηρή. Θα επηρεάσει δε τις ζωές όλων μας αφού οι άνθρωποι αυτοί θα ζούνε πλέον δίπλα μας.

Στην ουσία, την στιγμή αυτή θέτονται οι βάσεις ενός νέου φασιστικού φαινομένου μέσα στην καρδιά της Ευρώπης. Είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο πως οι χριστιανικοί λαοί κάποια στιγμή θα αγανακτήσουν και θα αντιδράσουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η σύγκρουση των δύο ιδεολογικοθρησκευτικών αυτών συστημάτων έχει ήδη συμβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και είχε τρομακτικές συνέπειες.

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button